30/09/2021 30/09/2021 «Και στην περίπτωση αυτή όλοι μαζί θα προχωρήσουμε» ήταν το αισιόδοξο μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου μετά την επίσκεψη και ενημέρωσή του στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης, που επλήγη από τον ισχυρό σεισμό της Δευτέρας, 27ης Σεπτεμβρίου 2021.  «Πρέπει να είμαστε φειδωλοί στα λόγια, γιατί...
30 Σεπτεμβρίου, 2021 - 13:29
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2021 - 16:46

Αρχιεπίσκοπος από Αρκαλοχώρι: «Αν χρειαστεί, θα επιστρατεύσουμε όλη την Εκκλησία της Ελλάδος»

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος από Αρκαλοχώρι: «Αν χρειαστεί, θα επιστρατεύσουμε όλη την Εκκλησία της Ελλάδος»

«Και στην περίπτωση αυτή όλοι μαζί θα προχωρήσουμε» ήταν το αισιόδοξο μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου μετά την επίσκεψη και ενημέρωσή του στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης, που επλήγη από τον ισχυρό σεισμό της Δευτέρας, 27ης Σεπτεμβρίου 2021. 

«Πρέπει να είμαστε φειδωλοί στα λόγια, γιατί θα παρασυρθούμε. Εμείς στη Βοιωτία κουβαλάμε μία πείρα μεγάλη, που μας λέει ότι οι πρώτες ώρες μετά από έναν σεισμό είναι οι πιο δύσκολες, είναι εκείνες οι ώρες που κόβουνε την πορεία της ζωής μας, μας αλλάζουν τα προγράμματα, μας φέρνουν ξαφνικά πράγματα που δεν τα περιμέναμε και χρειάζεται ο άνθρωπος στήριξη ηθική και πνευματική προπάντων, αλλά και υλική. Οι συνεργάτες μου κι εγώ, μέσα σε αυτή την ταραχή, είπαμε ότι αγαπάμε τους Κρήτες, ενδιαφερόμαστε για τους Κρήτες. Υποφέρουν και αυτοί όπως έχουμε υποφέρει εμείς άλλες φορές. Αυτή την ώρα, που αρχίζει ένας αγώνας αναστηλώσεως, πρέπει να βρεθούμε πλάι τους, για να τους τονώσουμε ψυχικά, να τους βοηθήσουμε υλικά όσο μπορούμε και να τους υποσχεθούμε κουράγιο – θα βοηθήσει ο Θεός, ώστε να ξαναφτιάξουμε αυτά που χάλασαν και να ξαναζήσουμε τη ζωή μας από την αρχή», είπε ο Μακαριώτατος, αποκαλύπτοντας εν συνεχεία ότι η Αρχιεπισκοπή έχει συγκεντρώσει ήδη 8 τόνους τροφίμων.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις:

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων