11/07/2020 11/07/2020 «Για μένα σήμερα είναι η δεύτερη Άλωση της Κωνσταντινούπολης» δήλωσε η Ελένη Γλύκατζη -Αρβελέρ στο κανάλι της ΕΡΤ κληθείσα να σχολιάσει την απόφαση του Ερντογάν για την μετατροπή του ιστορικού Ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.  «Αν ακούσω ότι τα ψηφιδωτά έχουν δακρύσει δεν θα εκπλαγώ, ούτε για ποιο λόγο χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες» είπε...
11 Ιουλίου, 2020 - 11:57
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2020 - 11:59

Αρβελέρ: «Για μένα είναι η δεύτερη Άλωση της Πόλης»

Διαδώστε:
Αρβελέρ: «Για μένα είναι η δεύτερη Άλωση της Πόλης»

«Για μένα σήμερα είναι η δεύτερη Άλωση της Κωνσταντινούπολης» δήλωσε η Ελένη Γλύκατζη -Αρβελέρ στο κανάλι της ΕΡΤ κληθείσα να σχολιάσει την απόφαση του Ερντογάν για την μετατροπή του ιστορικού Ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. 

«Αν ακούσω ότι τα ψηφιδωτά έχουν δακρύσει δεν θα εκπλαγώ, ούτε για ποιο λόγο χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες» είπε για να προσθέσει «χτυπούν για ολόκληρη την χριστιανοσύνη».

Η διακεκριμένη ιστορικός εξέφρασε την άποψη ότι η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει τη βαρβαρότητα του γειτονικού μας λαού.

Επικαλέστηκε δε μαρτυρία Τούρκου δημοσιογράφου ο οποίος υπογράμμισε ότι οι επέτειοι μνήμης για την άλωση της Πόλης καταδεικνύουν ότι όλα αυτά δεν ανήκουν στο τουρκικό λαό και πρέπει κάποια στιγμή να επιστραφούν.

«Όταν ένας λαός έχει ανάγκη από τέτοιους συμβολισμούς για να διατηρήσει τη συνοχή του, απέχει πολύ από τα ευρωπαϊκά δεδομένα» κατέληξε η κυρία Αρβελέρ.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο: 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων