15/05/2021 15/05/2021 Του Νίκου Οικονόμου Πραγματοποιήθηκε την 13η και 14η Μαΐου ε.ε., στο Σύδνεϋ, η 9η Σύναξη των Επισκόπων και Αρχιεπισκοπικών Επιτρόπων της Αυστραλίας, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου. Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν, ήταν το ζήτημα της τελέσεως Μυστηρίων σε αγροκτήματα, εξοχικές κατοικίες ή ευκτήριους οίκους που δεν ανήκουν...
15 Μαΐου, 2021 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2021 - 13:29

Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: Τέλεση Μυστηρίων μόνο εντός ναών

Διαδώστε:
Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: Τέλεση Μυστηρίων μόνο εντός ναών
  • Του Νίκου Οικονόμου

Πραγματοποιήθηκε την 13η και 14η Μαΐου ε.ε., στο Σύδνεϋ, η 9η Σύναξη των Επισκόπων και Αρχιεπισκοπικών Επιτρόπων της Αυστραλίας, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν, ήταν το ζήτημα της τελέσεως Μυστηρίων σε αγροκτήματα, εξοχικές κατοικίες ή ευκτήριους οίκους που δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία ή σε κάποια Ομολογία (non-denominational church).

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας “δεν επιτρέπει να τελούνται Μυστήρια εκτός Ιερών Ναών, παρά μόνο εάν υπάρχει επιτακτική ανάγκη και κατόπιν ειδικής αδείας εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής”.

Αναλυτικά, το σχετικό απόσπασμα της ανακοίνωσης αναφέρει:

“Μελετήθηκε επισταμένως το ζήτημα της τελέσεως Μυστηρίων σε αγροκτήματα, εξοχικές κατοικίες ή ευκτήριους οίκους που δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία ή σε κάποια Ομολογία (non-denominational church). Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας δεν επιτρέπει να τελούνται Μυστήρια εκτός Ιερών Ναών, παρά μόνο εάν υπάρχει επιτακτική ανάγκη και κατόπιν ειδικής αδείας εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής”.

 

Φωτογραφία αρχείου: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων