11/07/2021 11/07/2021 Ενθυμούμενος την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του, ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος έγραψε σε ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο:  «Η εορτή της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και πανευφήμου Ευφημίας επεφύλαξε στην αναξιότητα μου την πιο μεγάλη ευλογία της ζωής μου, την Χάρι της Αγίας Ιερωσύνης! Σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια στον Ιερό...
11 Ιουλίου, 2021 - 22:28

Αρχιμ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος: 24 χρόνια από τη χειροτονία του

Διαδώστε:
Αρχιμ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος: 24 χρόνια από τη χειροτονία του

Ενθυμούμενος την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του, ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος έγραψε σε ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο: 

«Η εορτή της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και πανευφήμου Ευφημίας επεφύλαξε στην αναξιότητα μου την πιο μεγάλη ευλογία της ζωής μου, την Χάρι της Αγίας Ιερωσύνης! Σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνας έλαβα τον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης από τα τίμια χέρια ενός ευλογημένου, ταπεινού, ευγενούς, ανεξικάκου και στοργικού Ιεράρχου, του πρώην Νέας Ιωνίας κ Φιλαδελφείας κ Κωνσταντίνου με την ευλογητή συλλειτουργία του μακαριστού Αγίου Ιεράρχου κατά την ομολογία του (πατρός) Αγίου Ιακώβου του Τσαλίκη, του Μητροπολίτου από Κεφαλληνίας κυρού Προκοπίου του Μενούτη και την παρουσία του τότε Μητροπολίτου Θηβών και νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ Ιερωνύμου.

Εύχεσθε καλοί μου φίλοι και αδελφοί να διακονώ αξίως και ευαρέστως όση μοι δύναμις… το Άγιο Θυσιαστήριο, να μην λείψει ο φόβος του Θεού ποτέ από την καρδιά μου, να καίγομαι σαν αναμμένη λαμπάδα ενώπιον Θεού και ανθρώπων και να έχω καλήν απολογίαν, φυλάσσοντας την Παρακαταθήκην…με τις ασθενικές μου δυνάμεις έως εσχάτης μου αναπνοής!».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων