14/10/2020 14/10/2020 Τις μετρήσεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου άρχισε το τουρκικό πλοίο σεισμογραφικών ερευνών «Ορούτς Ρέις», όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ! «Το Ορούτς Ρέις έφθασε στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, όπου θα διεξαγάγει τις δραστηριότητές του. Άρχισε χθες τις δοκιμές και σήμερα αρχίζουμε να λαμβάνουμε τις πρώτες σεισμικές μετρήσεις», δήλωσε ο Ντονμέζ σε...
14 Οκτωβρίου, 2020 - 14:03
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2020 - 16:13

Άρχισε μετρήσεις το Ορούτς Ρέις

Διαδώστε:
Άρχισε μετρήσεις το Ορούτς Ρέις

Τις μετρήσεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου άρχισε το τουρκικό πλοίο σεισμογραφικών ερευνών «Ορούτς Ρέις», όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ!

«Το Ορούτς Ρέις έφθασε στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, όπου θα διεξαγάγει τις δραστηριότητές του. Άρχισε χθες τις δοκιμές και σήμερα αρχίζουμε να λαμβάνουμε τις πρώτες σεισμικές μετρήσεις», δήλωσε ο Ντονμέζ σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Χθες, Τρίτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέκριναν την απόφαση της Τουρκίας να στείλει το Ορούτς Ρέις και πάλι στην ανατολική Μεσόγειο και κατηγόρησαν την Άγκυρα ότι υποθάλπει μονομερώς τις εντάσεις και περιπλέκει «εσκεμμένα» την επανάληψη των συνομιλιών με την Ελλάδα.

Μάλιστα, το σύστημα γεωγραφικού προσδιορισμού του τουρκικού ερευνητικού σκάφους παραμένει εδώ και 24 ώρες κλειστό…

Το σκάφος απέπλευσε τη Δευτέρα από το λιμάνι της Αττάλειας ενώ το τελευταίο στίγμα που εξέπεμψε με ανοιχτό πομπό ήταν σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας περί τα 35 ναυτικά μίλια νότια του Καστελλόριζου.

Στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει παρουσία του ελληνικού στόλου.

Η απάντηση Πέτσα

«Δε θα σχολιάζουμε κάθε δήλωση Τούρκου αξιωματούχου… Ακολουθούμε τη σταθερή μας πολιτική με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με βάση και το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής» επισήμανε άμεσα στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Η Ελλάδα θα θέσει την Πέμπτη στην Σύνοδο Κορυφής το θέμα της τούρκικης παραβατικότητας και θα ζητήσει την ενεργοποίηση των κυρώσεων, τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Η ΠτΔ για την «εμπρηστική ρητορική της Τουρκίας»

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων