26/12/2020 26/12/2020 Τα εμβόλια έφθασαν στην Ελλάδα και πλέον αναμένεται να διενεργηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του Covid-19 στην χώρα μας. Οι εμβολιασμοί της Κυριακής θα έχουν συμβολικό χαρακτήρα με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία και εκπρόσωπο της Εκκλησίας να δίνουν το παράδειγμα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, πρώτοι θα εμβολιαστούν την Κυριακή στις 27 Δεκεμβρίου η Πρόεδρος...
26 Δεκεμβρίου, 2020 - 13:41
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2020 - 22:27

Αρχίζει η εκστρατεία εμβολιασμού «Ελευθερία» – Ποιος θα είναι ο πρώτος Ιεράρχης που θα εμβολιαστεί

Διαδώστε:
Αρχίζει η εκστρατεία εμβολιασμού «Ελευθερία» – Ποιος θα είναι ο πρώτος Ιεράρχης που θα εμβολιαστεί

Τα εμβόλια έφθασαν στην Ελλάδα και πλέον αναμένεται να διενεργηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του Covid-19 στην χώρα μας. Οι εμβολιασμοί της Κυριακής θα έχουν συμβολικό χαρακτήρα με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία και εκπρόσωπο της Εκκλησίας να δίνουν το παράδειγμα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, πρώτοι θα εμβολιαστούν την Κυριακή στις 27 Δεκεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας. Την ίδια ημέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr θα εμβολιαστεί και Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως προανήγγειλε ήδη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώτος Ιεράρχης που θα εμβολιαστεί θα είναι ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Υπενθυμίζεται ότι, ο Σεβασμιώτατος  ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του είχε απαντήσει ότι θα κάνει το νέο εμβόλιο «ύστερα από τις εγκρίσεις των αρμόδιων οργανισμών και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου», προσθέτοντας ότι δεν δίνει «συνωμοσιολογικές και ιδεολογικές ερμηνείες στα εμβόλια».

Μάλιστα, κατά τη συνάντηση που είχε προ ημερών με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την επιθυμία να είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν, αλλά δεν του το επιτρέπουν οι  θεράποντες ιατροί του, και αποκάλυψε ότι κάποιος από τους Ιεράρχες θα είναι εκεί την πρώτη ημέρα για να εμβολιαστεί.

 

Στις 28 Δεκεμβρίου θα εμβολιαστεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ στις 4 Ιανουαρίου θα εμβολιαστεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Επίσης θα εμβολιαστούν οι πρόεδροι του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και του Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, Θεανώ Καρποδίνη, όπως και οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας.

Συνολικά 45 αξιωματούχοι που έχουν καίριες θέσεις για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης θα είναι ανάμεσα στους Έλληνες που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα στην α’ φάση των εμβολιασμών από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων