14/11/2022 14/11/2022 Η πρόσβαση σε έναν ιστορικό ναό της Κρήτης, του Αγίου Γεωργίου  είναι πλέον πιο εύκολη καθώς ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος στη  θέση Κουρκουλός, της ΤΚ Ροδάκινου του Δήμου Αγίου Βασιλείου Κρήτης. Στο ναό του Αγίου Γεωργίου υψώθηκε στην Κρήτη το πρώτο λάβαρο της Επανάστασης του 1821. Την Τοπική Κοινότητα Ροδακίνου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου όπου...
14 Νοεμβρίου, 2022 - 21:10
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2022 - 21:18

Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τον Αγ. Γεώργιο, εκεί που υψώθηκε το πρώτο λάβαρο της Επανάστασης στην Κρήτη

Διαδώστε:
Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τον Αγ. Γεώργιο, εκεί που υψώθηκε το πρώτο λάβαρο της Επανάστασης στην Κρήτη

Η πρόσβαση σε έναν ιστορικό ναό της Κρήτης, του Αγίου Γεωργίου  είναι πλέον πιο εύκολη καθώς ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος στη  θέση Κουρκουλός, της ΤΚ Ροδάκινου του Δήμου Αγίου Βασιλείου Κρήτης.

Στο ναό του Αγίου Γεωργίου υψώθηκε στην Κρήτη το πρώτο λάβαρο της Επανάστασης του 1821. Την Τοπική Κοινότητα Ροδακίνου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες βελτίωσης βατότητας του δρόμου προς την εκκλησία Αγίου Γεωργίου στη θέση Κουρκουλός.

Ο συγκεκριμένος δρόμο μήκους 1700 μέτρων, με επενδεδυμένη τάφρο μήκους 1.300 μέτρων, αναβαθμίζει την προσβασιμότητα των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή καθώς και σε ένα ιστορικό τόπο όπου ο ηγούμενος της ΙΜ Πρέβελης, Μελχισεδέκ Τσουδερός μετά την Θεία Λειτουργία, το πρωί της 24ης Μαΐου 1821 ύψωσε το αντιμήνσιο της Αγίας Τράπεζας του Αγίου Γεωργίου ως το πρώτο λάβαρο της επανάστασης στη  Κρήτη.

Στο σημείο αυτό πρόσφατα έχει ανεγερθεί μνημείο από τον Δήμο Αγίου Βασιλείου, όπως αναφέρει το creta live,  αφιερωμένο στο σημαντικό ιστορικό γεγονός για ολόκληρη την Κρήτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων