14/12/2019 15/12/2019 Γεμάτη από πιστούς ήταν το απόγευμα της 14ης Δεκεμβρίου 2019, η εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου στο Γκύζη οι οποίοι προσήλθαν για να παρακολουθήσουν τον πανηγυρικό αρχιερατικό Εσπερινό, που τελέστηκε χοροστατούντος του Επισκόπου Ευρίπου Χρυσοστόμου. Στην ομιλία του, ο Επίσκοπος Ευρίπου μίλησε για την φοβερή προσωπικότητα του Αγίου Ελευθερίου και τόνισε: «Ο Άγιος Ελευθέριος δεν είναι...
14 Δεκεμβρίου, 2019 - 20:31
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2019 - 11:30

Ασφυκτικά γεμάτος από ιερείς και πιστούς ο Άγιος Ελεύθεριος Γκύζη

Διαδώστε:
Ασφυκτικά γεμάτος από ιερείς και πιστούς ο Άγιος Ελεύθεριος Γκύζη

Γεμάτη από πιστούς ήταν το απόγευμα της 14ης Δεκεμβρίου 2019, η εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου στο Γκύζη οι οποίοι προσήλθαν για να παρακολουθήσουν τον πανηγυρικό αρχιερατικό Εσπερινό, που τελέστηκε χοροστατούντος του Επισκόπου Ευρίπου Χρυσοστόμου.

Στην ομιλία του, ο Επίσκοπος Ευρίπου μίλησε για την φοβερή προσωπικότητα του Αγίου Ελευθερίου και τόνισε:

«Ο Άγιος Ελευθέριος δεν είναι αυτόφωτος, αλλά μεταφέρει το φως του Χριστού».

«Παρέδωσε τον εαυτό του ως τέλειο θύμα όπως ο Χριστός μας» είπε σε άλλο σημείο, ενώ τελειώνοντας σημείωσε: «Ελεύθερος είναι οποίος αναπνέει την αγάπη του Αγίου Πνεύματος».

Ο προϊστάμενος του ναού και Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης ευχαρίστησε για την παρουσία του τον Επίσκοπο και ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων