13/09/2020 13/09/2020 Η Υπεραγία Θεοτόκος είναι η παρηγοριά της οικουμένης και ιδιαιτέρως της Ελλάδας μας. Και μόνον η θέα της Τιμίας Ζώνης Της, προκαλεί συναισθήματα χαράς, έντονα σκιρτήματα καρδιάς, απεσταλμένες ανάσες οξυγόνου και σαν να στέλνει την σίγουρη ελπίδα η Παναγία από τον Άθωνα ότι όλα θα περάσουν και όλα θα εξελιχθούν ευλογημένα και καλά για την...
13 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2020 - 9:21

Ασπαζόμενοι την Τιμία Ζώνη, ασπαζόμαστε την Θεοτόκον και Μητέρα μας

Διαδώστε:
Ασπαζόμενοι την Τιμία Ζώνη, ασπαζόμαστε την Θεοτόκον και Μητέρα μας

Η Υπεραγία Θεοτόκος είναι η παρηγοριά της οικουμένης και ιδιαιτέρως της Ελλάδας μας. Και μόνον η θέα της Τιμίας Ζώνης Της, προκαλεί συναισθήματα χαράς, έντονα σκιρτήματα καρδιάς, απεσταλμένες ανάσες οξυγόνου και σαν να στέλνει την σίγουρη ελπίδα η Παναγία από τον Άθωνα ότι όλα θα περάσουν και όλα θα εξελιχθούν ευλογημένα και καλά για την πατρίδα και τον κόσμο μας.

“ΑΣΠΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ, ΑΣΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΘΕΟΤΟΚΟΝ”

Οι εικόνες που μεταδίδει, ήδη από προχθές, το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” επί τη πανήγυρη της Τιμίας Ζώνης στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, επιθυμούν να καταδείξουν ακριβώς αυτό: Ό,τι η Παναγία μας είναι ολοζώντανη και συνεχώς εδώ δίπλα μας, αγωνιόντας για τον κόσμο, σώζοντας τον κόσμο, επεμβαίνοντας δυναμικά και λύνοντας τους γόρδιους δεσμούς των θλίψεών μας. Διότι, “ασπαζόμενοι την Τιμία Ζώνη, ασπαζόμαστε τη Θεοτόκο”, όπως ενθυμούμαστε να τονίζει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. π. Εφραίμ, κατά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, πριν περίπου έναν χρόνον, την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΧΑΙΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ – ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 2020

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια αγρύπνησαν καθόλη τη διάρκεια της νυχτός (12ης – 13ης Σεπτεμβρίου) στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου για την εορτή της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή. Της Αγρυπνίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τον Γέροντα Εφραίμ, ιερείς, ιερομόναχους και διακόνους. Στον δεξιό χορό τους ύμνους απέδωσαν ο Γέρων Αντύπας και η συνοδεία του, ενώ από τον αριστερό χορό ο Γέρων Δαμασκηνος και επίσης η συνοδεία του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ήταν φέτος προσκεκλημένος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ, ώστε να προεξάρχει στις πανηγυρικές ακολουθίες και την πανηγυρική αγρυπνία για την εορτή της Τιμίας Ζώνης και ο οποίος εχθές Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Παραμυθίας. Λίγο πριν την απόλυση, ο Ποιμενάρχης της Κορίνθου προσευχήθηκε γονατιστός ενώπιον της Ιεράς Εικόνος παρακαλώντας με θέρμη για τον τερματισμό της πανδημίας του κορονοϊου και την εξάλειψη του από την Ελλάδα και ολόκληρη την οικουμένη. Να σημειωθεί ότι στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου καθημερινά πριν την απόλυση σε κάθε Θεία Λειτουργία γίνεται ανάγνωση της ευχής για τον τερματισμό της πανδημίας του COVID-19.

Αργότερα, εχθές, παραμονή της εορτής, μετά την Θ´ ώρα, εξήλθε η Τίμια Ζώνη της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου από το Ιερό Βήμα για την πανηγυρική αγρυπνία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου, παρουσία του Καθηγουμένου Γέροντος Εφραίμ, ιερέων, ιερομονάχων και διακόνων. Στη συνέχεια, τελέστηκε ο μικρός εσπερινός.

Ήδη, από την εσπέρα της 11ης Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των πανηγυρικών εορτασμών στο Βατοπαίδι, πραγματοποιήθηκε η θερμή υποδοχή του Μητροπολίτου, όπου ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός στην είσοδο της Μονής από τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ και την αδελφότητα. Στη συνέχεια με πομπή μετέβησαν στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τελέστηκε επίσημη Δοξολογία.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 2020 – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”:

 

 

 

 

               

 

                   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων