19/06/2023 19/06/2023 Ασυνήθιστη για την εποχή ήταν η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα το τριήμερο 16-18 Ιουνίου. Ο καιρός είχε ως κύρια χαρακτηριστικά: (α) τις κατά τόπους μεγάλης διάρκειας και ισχυρές βροχοπτώσεις, όπως αυτές που έπληξαν τη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου,  δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα, και (β) τις καταιγίδες σε ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές ενώ σε κάποιες...
19 Ιουνίου, 2023 - 12:10
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2023 - 12:09

Ασυνήθιστη για την εποχή η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα – Δείτε το χάρτη του meteo

Διαδώστε:
Ασυνήθιστη για την εποχή η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα – Δείτε το χάρτη του meteo

Ασυνήθιστη για την εποχή ήταν η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα το τριήμερο 16-18 Ιουνίου.

Ο καιρός είχε ως κύρια χαρακτηριστικά: (α) τις κατά τόπους μεγάλης διάρκειας και ισχυρές βροχοπτώσεις, όπως αυτές που έπληξαν τη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου,  δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα, και (β) τις καταιγίδες σε ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές ενώ σε κάποιες περιπτώσεις εκδηλώθηκαν και χαλαζοπτώσεις.

Στον χάρτη  φαίνεται η γεωγραφική κατανομή του αθροιστικού υετού κατά το τριήμερο 16-18 Ιουνίου με βάση τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Όπως φαίνεται στον ένθετο πίνακα όπου παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα αθροιστικά ύψη βροχής, το μεγαλύτερο ύψος βροχής του τριημέρου καταγράφηκε στη Στέμνιτσα Αρκαδίας και ήταν ίσο με 104 χιλιοστά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η κακοκαιρία έπληξε το σύνολο σχεδόν της χώρας με εξαίρεση λίγες περιοχές στην Κρήτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων