16/03/2021 16/03/2021 Τα Καλάβρυτα γιορτάζουν τα διακόσια χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας και στο πλαίσιο των εορτασμών συμπεριλαμβάνεται και η αναπαράσταση των Αγωνιστών του 1821 στην Αγία Λαύρα την οποία σε λίγη ώρα θα μεταδώσει ζωντανά το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Για τις εορταστικές εκδηλώσεις μίλησε αποκλειστικά στο ope.gr από το ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας ο...
16 Μαρτίου, 2021 - 16:17
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2021 - 20:11

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων αποκλειστικά στο ope.gr: “Το ’21 παρακαταθήκη για τη χώρα μας”

Διαδώστε:
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων αποκλειστικά στο ope.gr: “Το ’21 παρακαταθήκη για τη χώρα μας”

Τα Καλάβρυτα γιορτάζουν τα διακόσια χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας και στο πλαίσιο των εορτασμών συμπεριλαμβάνεται και η αναπαράσταση των Αγωνιστών του 1821 στην Αγία Λαύρα την οποία σε λίγη ώρα θα μεταδώσει ζωντανά το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Για τις εορταστικές εκδηλώσεις μίλησε αποκλειστικά στο ope.gr από το ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

“Τα Καλάβρυτα γιορτάζουν τα διακόσια χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Οι εκδηλώσεις του Δήμου μας έχουν ήδη ξεκινήσει. Αποκορύφωμα η γιορτή του Αγίου Αλεξίου. Στις 17 Μαρτίου 1821 στο ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας συγκεντρώθηκαν οι οπλαρχηγοί της περιοχής και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός όρκισε και μετά από συνεννόηση με τα παλληκάρια της περιοχής αποφάσισαν την έναρξη της Επανάστασης του Έθνους. Το προπέτασμα της Ωραίας Πύλης έγινε η σημαία του Αγώνα. Το λάβαρο του ’21, το Εθνικό μας σύμβολο. Τα Καλάβρυτα γιορτάζουν, το ’21 μας καθοδηγεί. Το ’21 είναι η παρακαταθήκη για το μέλλον της χώρας μας”, ανέφερε, μεταξύ άλλων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

Αποστολή Καλάβρυτα: Μανώλης Δημελλάς – Ανδρέας Χαλκιόπουλος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων