25/01/2022 25/01/2022 Η Αττική Οδός ενημερώνει με ανακοίνωση της ότι «σε συνέχεια της πρωτόγνωρης και έντονης χιονοκαταιγίδας που σημειώθηκε χθες στην Αττική και με αίσθημα έμπρακτης συμπαράστασης απέναντι στους οδηγούς και συνεπιβάτες τους που δοκιμάστηκαν στους οδικούς άξονες της Αττικής Οδού, πρόκειται να διαθέσει παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα». «Οι τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας θα...
25 Ιανουαρίου, 2022 - 16:01
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2022 - 15:51

Αποζημιώσεις σε εγκλωβισμένους: Αττική Οδός, 2.000 ευρώ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ, 1000 ευρώ

Διαδώστε:
Αποζημιώσεις σε εγκλωβισμένους: Αττική Οδός, 2.000 ευρώ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ, 1000 ευρώ

Η Αττική Οδός ενημερώνει με ανακοίνωση της ότι «σε συνέχεια της πρωτόγνωρης και έντονης χιονοκαταιγίδας που σημειώθηκε χθες στην Αττική και με αίσθημα έμπρακτης συμπαράστασης απέναντι στους οδηγούς και συνεπιβάτες τους που δοκιμάστηκαν στους οδικούς άξονες της Αττικής Οδού, πρόκειται να διαθέσει παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα». «Οι τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο, εφόσον ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των οχημάτων από τις αρμόδιες αρχές», διευκρινίζει η εταιρεία και προσθέτει ότι:

«Μέχρι και αυτή την ώρα οι άνθρωποι της Αττικής Οδού επιχειρούν, μαζί με την Αστυνομία, τον Στρατό και την Πυροσβεστική, στους οποίους εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, προκειμένου να απεγκλωβιστούν και τα τελευταία οχήματα με τους επιβάτες τους, με ασφάλεια, υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Μετά και τον απεγκλωβισμό του τελευταίου οδηγού η εταιρεία θα τοποθετηθεί για τα γεγονότα και τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. (του Ομίλου Ferrovie dello Stato Italiane Group-FSI) και ζήτησε η εταιρεία να καταβάλει από 1.000 ευρώ αποζημίωση στους επιβάτες χτεσινών δρομολογίων στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αθήνα για τη μεγάλη ταλαιπωρία τους, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. συμφώνησε να καταβάλει από 1.000 ευρώ στους επιβάτες των αμαξοστοιχιών 885 Καλαμπάκα-Αθήνα, I/C 54 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη), I/C 55 (Θεσσαλονίκη-Αθήνα), I/C 56 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και I/C 57 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα).

Εξάλλου, με εντολή του υπουργού Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, συγκροτήθηκε Επιτροπή Διερεύνησης για την ανεπίτρεπτη κατάσταση στην Αττική Οδό.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το νομικό πλαίσιο για την απόδοση ευθυνών στους παραχωρησιούχους όταν κλείνουν οι αυτοκινητόδρομοι, θεσπίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση το 2020, για να μπει ένα τέλος στο φαινόμενο να δημιουργούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο και μετά να μην επιβάλλονται κυρώσεις σε κανέναν. Πλέον, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρο υ 65 του ν. 4663/2020 (ΦΕΚ Α’ 30) προβλέπεται ότι αν διακοπεί η κυκλοφορία σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, επιβάλλονται κυρώσεις σε φορείς επιφορτισμένους με τη λειτουργία ή/και τη συντήρηση του εν λόγω δικτύου, εφόσον ενέργεια ή παράλειψή τους συνετέλεσε στη διακοπή κυκλοφορίας.

Έτσι, όπως προβλέπει ο νόμος, η Επιτροπή διερευνά άμεσα τις ευθύνες του Παραχωρησιούχου ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. αλλά και του Λειτουργού ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., ώστε να εισηγηθεί στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών την επιβολή των αυστηρών κυρώσεων που προβλέπονται, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση και προστίθεται: Οι κυρώσεις αυτές είναι ανεξάρτητες της αποζημίωσης που θα δώσει η εταιρεία στους οδηγούς των εγκλωβισμένων οχημάτων, όπως απαίτησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η τεράστια ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, επιτάσσει να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις. Και αυτό θα γίνει», τονίζει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ Κώστας Καραμανλής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων