17/04/2019 17/04/2019 Αβέβαιο είναι το μέλλον των Χριστιανών που διαμένουν στο Σουδάν, παρά τον αποπομπή και σύλληψη του δικτάτορα Ομάρ Μπασίρ, μετά από 30 χρόνια στην εξουσία. Ο Μπασίρ, κατά την ηγεσία του προσπάθησε να επιβάλει τη Σαρία, ενίσχυσε τις εξτρεμιστικές οργανώσεις και προώθησε μαζικές διώξεις εναντίον των Χριστιανών. Επίσης, επέβαλε νόμους που επέτρεπαν τον λιθοβολισμό και...
17 Απριλίου, 2019 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2019 - 10:08

Αβέβαιο το μέλλον των Χριστιανών στο Σουδάν

Διαδώστε:
Αβέβαιο το μέλλον των Χριστιανών στο Σουδάν

Αβέβαιο είναι το μέλλον των Χριστιανών που διαμένουν στο Σουδάν, παρά τον αποπομπή και σύλληψη του δικτάτορα Ομάρ Μπασίρ, μετά από 30 χρόνια στην εξουσία.

Ο Μπασίρ, κατά την ηγεσία του προσπάθησε να επιβάλει τη Σαρία, ενίσχυσε τις εξτρεμιστικές οργανώσεις και προώθησε μαζικές διώξεις εναντίον των Χριστιανών. Επίσης, επέβαλε νόμους που επέτρεπαν τον λιθοβολισμό και τους ακρωτηριασμούς ως τιμωρίες, κυρίως στους Χριστιανούς. Μάλιστα, αν ένας Μουσουλμάνους ασπαστεί τον Χριστιανισμό, τιμωρείται με θάνατο.

Το Σουδάν βρίσκεται στην έκτη θέση των πλέον επικίνδυνων χωρών στον κόσμο να είναι κανείς Χριστιανός. Ακόμα και σε ορεινές περιοχές, με σχεδόν αμιγείς χριστιανικούς πληθυσμούς ο στρατός πραγματοποιεί πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις .

Η χριστιανική κοινότητα στο Σουδάν αναμένει πλέον να δει αν η διάδοχη κατάσταση στην χώρα θα είναι καλύτερη. Τον περασμένο Δεκέμβριο, ξέσπασαν διαμαρτυρίες στη χώρα με αφορμή την αύξηση των τιμών του ψωμιού, οι οποίες αργότερα κλιμακώθηκαν σε διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο καλώντας τον πρόεδρο Ομάρ Μπασίρ να παραιτηθεί.

Στις 11 Απριλίου, ο υπουργός Άμυνας του Σουδάν Αουάντ Μοχάμεντ Αχμέντ Ιμπν Αούφ ανακοίνωσε ότι ο Μπασίρ συνελήφθη και πως δημιουργήθηκε ένα μεταβατικό στρατιωτικό συμβούλιο που θα κυβερνήσει τη χώρα για τα επόμενα δύο χρόνια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων