15/04/2020 16/04/2020 Παρακολουθήστε σήμερα στις σελίδες μας την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρακτορείο μας και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, μίλησε για τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με τα μέτρα για την πανδημία. Εξέφρασε την πικρία του για το λιθοβολισμό που  δέχεται η Εκκλησία, από την...
15 Απριλίου, 2020 - 20:05
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2020 - 6:45

ΣΕ ΛΙΓΟ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ: Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Διαδώστε:
ΣΕ ΛΙΓΟ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ: Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Παρακολουθήστε σήμερα στις σελίδες μας την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρακτορείο μας και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, μίλησε για τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με τα μέτρα για την πανδημία. Εξέφρασε την πικρία του για το λιθοβολισμό που  δέχεται η Εκκλησία, από την πρώτη στιγμή που κατάλαβε τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία αποφασίζοντας να συνταχθεί με την Πολιτεία για την προστασία της κοινωνίας.

Μάλιστα είπε ότι η Εκκλησία δε μπορεί να γίνεται σάκκος του μποξ από εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες.

Στην ίδια συνέντευξη, εξήγησε πως δεν μπορούμε να μιλούμε για Ανάσταση Κυρίου και να μην θέλουμε το καλό του συνανθρώπου μας ενώ αναφέρθηκε στο τι  σημαίνει να κάνουμε το σπίτι μας εκκλησία και ποια η διαφορά, από την λατρευτική και ευχαριστιακή σύναξη, η οποία από τη μία κορυφώνεται την Μεγάλη Εβδομάδα και από την άλλη φέτος δεν μπορεί πραγματωθεί.

Επίσης αναφέρθηκε στο τι σημαίνει η συμμετοχή του πιστού στα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας στην σύγχρονη εκκοσμικευμένη κοινωνία και ιδιαίτερα φέτος λόγω των ειδικών καταστάσεων και συγκυριών.

Μίλησε για την ανταπόκριση του ανθρώπου, στην πρόσκληση του Χριστού επάνω από το Σταυρό και μέσα από το κενό μνημείο ενώ τόνισε τη σημασία της Ανάστασης του Χριστού και κατά συνέπεια και της εκ νεκρών ανάστασης των ανθρώπων

Παρακολουθήστε ένα μικρό απόσπασμα:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων