16/04/2020 16/04/2020 “Αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, δε θα πάμε στην περιφορά του Επιταφίου”. Τα κοιμητήρια θα παραμείνουν κλειστά, θα τιμήσουμε τους κεκοιμημένους με τις προσευχές μας, τις σκέψεις μας και την αγάπη μας, υπενθύμισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Μεγάλης Πέμπτης 16ης Απριλίου 2020. “Οι λειτουργίες αυτές τις ημέρες θα...
16 Απριλίου, 2020 - 18:17
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2020 - 19:16

“Αύριο, δε θα πάμε στην περιφορά του Επιταφίου”

Διαδώστε:
“Αύριο, δε θα πάμε στην περιφορά του Επιταφίου”

“Αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, δε θα πάμε στην περιφορά του Επιταφίου”. Τα κοιμητήρια θα παραμείνουν κλειστά, θα τιμήσουμε τους κεκοιμημένους με τις προσευχές μας, τις σκέψεις μας και την αγάπη μας, υπενθύμισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Μεγάλης Πέμπτης 16ης Απριλίου 2020. “Οι λειτουργίες αυτές τις ημέρες θα συνεχίζουν να γίνονται δίχως την παρουσία πιστών”.

Τον διπλασιασμό των προστίμων και την αφαίρεση των πινακίδων για όσους δεν τηρήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει από τις 21:00 το Μεγάλο Σάββατο μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα προς Τρίτη. Ο κωδικός Β4 (παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη) θα ελέγχεται σαρωτικά σε όλη την χώρα.

«Ένας στους 10 δηλώνει εμμέσως πως δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες. Είναι λίγοι, είναι ελάχιστοι αλλά κινδυνεύουν να καταστρέψουν την προσπάθειά μας. Επαναλαμβάνω: Οι μετακινήσεις επιτρέπονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στα ευρήματα σχετικής δημοσκόπησης.
«Εννέα στους 10 συμπολίτες μας θα ακολουθήσουν τις οδηγίες, τους ευχαριστούμε» πρόσθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι 9 στους 10 πολίτες δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν με βάση τους κανόνες αυτές τις Άγιες ημέρες.

«Τους ευχαριστούμε. Αποδεικνύουν ότι η αγάπη προς την πατρίδα και τον συνάνθρωπο είναι πραγματική» και έκανε λόγο για «επίδειξη ξεχωριστής επιμονής και υπομονής, ευθύνης και καρτερικότητας· σε λίγες ημέρες με καμάρι θα λένε ότι η Ελλαδα νίκησε τον αόρατο εχθρό με εκείνους μαχητές. Αποδεικνύουν παγκοσμίως το φιλότιμο και των Ελληνων και αποδεικνύουν ότι οι Ελληνες ξέρουν να μάχονται».

«Αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, δε θα πάμε στην περιφορά του Επιταφίου». Τα κοιμητήρια θα παραμείνουν κλειστά, υπενθύμισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Μεγάλης Πέμπτης 16ης Απριλίου 2020. «Οι λειτουργίες αυτές τις ημέρες θα συνεχίζουν να γίνονται δίχως την παρουσία πιστών».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων