08/11/2019 08/11/2019 Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, αναμένεται να ψαλεί η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτου πρώην Περιστερίου κυρού Χρυσοστόμου, η οποίος εκοιμήθη χθες το απόγευμα. Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Όπως είχε γράφει κατά αποκλειστικότητα το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ο μακαριστός Μητροπολίτης νοσηλευόταν στην εντατική του 401 στρατιωτικού νοσοκομείου....
08 Νοεμβρίου, 2019 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2019 - 13:01

Αύριο η εξόδιος ακολουθία του Μητρ. πρώην Περιστερίου

Διαδώστε:
Αύριο η εξόδιος ακολουθία του Μητρ. πρώην Περιστερίου

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, αναμένεται να ψαλεί η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτου πρώην Περιστερίου κυρού Χρυσοστόμου, η οποίος εκοιμήθη χθες το απόγευμα. Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Όπως είχε γράφει κατά αποκλειστικότητα το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ο μακαριστός Μητροπολίτης νοσηλευόταν στην εντατική του 401 στρατιωτικού νοσοκομείου.

Τον περασμένο Μάρτιο είχε υποβάλει την παραίτησή του για λόγους υγείας στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κι έκτοτε παρέμενε στο σπίτι του με φαρμακευτική αγωγή.

Χθες το απόγευμα, λίγο πριν τις 18:00, κοιμήθηκε σε ηλικία 84 ετών, ενώ είχε ταλαιπωρηθεί ήδη αρκετά από την ασθένεια που τον είχε αποδυναμώσει τα τελευταία χρόνια.

Ο Μητροπολίτης πρώην Περιστερίου Χρυσόστομος (Ζαφείρης) γεννήθηκε στην Άρτα το 1935, ενώ είχε αποφοιτήσει από την  Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης, το 1960.

Έκαμε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και την Γερμανία και ήταν Υφηγητής στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Στρασβούργου.

Μάλιστα, δίδαξε σε διάφορες Θεολογικές Σχολές σε Αμερική, Λίβανο και αλλού.

Το 1960 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1970 Πρεσβύτερος.

Εξελέγη Τιτουλάριος Μητροπολίτης Γαρδικίου το 1976 και ορίσθηκε Διευθυντής του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θέση την οποία διατήρησε έως και το 1999.

Χρημάτισε μέλος των Κ. Ε. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών. Το 1977, εξελέγη Μητροπολίτης Περιστερίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων