16/05/2021 07/06/2021 Της Ευγενίας Δίτσα Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ope.gr, η εξόδιος ακολουθία του αείμνηστου π. Ανανία Κουστένη θα τελεσθεί αύριο το μεσημέρι στη 1, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ καθώς και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλόθεου. Ενδεχομένως να παραβρεθεί και ένας ακόμα Μητροπολίτης. Σήμερα, στην ενορία του, τον Άγιο...
16 Μαΐου, 2021 - 19:47
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2021 - 1:42

Αύριο στη 1 η εξόδιος του π. Ανανία Κουστένη

Διαδώστε:
Αύριο στη 1 η εξόδιος του π. Ανανία Κουστένη

Της Ευγενίας Δίτσα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ope.gr, η εξόδιος ακολουθία του αείμνηστου π. Ανανία Κουστένη θα τελεσθεί αύριο το μεσημέρι στη 1, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ καθώς και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλόθεου. Ενδεχομένως να παραβρεθεί και ένας ακόμα Μητροπολίτης.

Σήμερα, στην ενορία του, τον Άγιο Ανδρέα Πετραλώνων, ο ναός θα παραμείνει ανοιχτός όλη τη νύχτα, για να διαβαστούν το Ευαγγέλιο και άλλες προσευχές, ενώ το πρωί στις 6 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

Ο καλός και αγαθός παπάς των Εξαρχείων, όπως είχε γίνει γνωστός λόγω των ομιλιών που έδινε εκεί, θα ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Δημητσάνα, στην εκκλησία της Παναγίας της Βλαχέρνας, την οποία είχε φτιάξει ο ίδιος.

«Στο μέρος, όπου μικρός έβοσκε προβατάκια», όπως μας είπε ο π. Σιλουανός Ιωάννου, συνεφημέριος του ναού του Αγίου Ανδρέα των Πετραλώνων, ο οποίος τόνισε πως το κενό είναι δυσαναπλήρωτο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων