17/02/2023 17/02/2023 Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, θα τελεστεί αύριο, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, στις 11 το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών το 40ήμερο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Παρόλο που η τελετή θα είναι κλειστή και οι προσκεκλημένοι δεν ξεπερνούν τα 200 άτομα, 300 αστυνομικοί θα περιφρουρούν την περιοχή, η οδός Μητροπόλεως θα είναι κλειστή, ενώ οι καλεσμένοι...
17 Φεβρουαρίου, 2023 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2023 - 19:06

Αύριο το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών – Επί ποδός 300 αστυνομικοί

Διαδώστε:
Αύριο το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών – Επί ποδός 300 αστυνομικοί

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, θα τελεστεί αύριο, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, στις 11 το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών το 40ήμερο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Παρόλο που η τελετή θα είναι κλειστή και οι προσκεκλημένοι δεν ξεπερνούν τα 200 άτομα, 300 αστυνομικοί θα περιφρουρούν την περιοχή, η οδός Μητροπόλεως θα είναι κλειστή, ενώ οι καλεσμένοι θα μετακινούνται με βαν. Ήδη από σήμερα το απόγευμα θα απαγορευτεί και η στάθμευση σε κοντινά στην εκκλησία σημεία. Μάλιστα, η είσοδος στον Ιερό Ναό δεν θα επιτραπεί σε κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης.

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου βρίσκεται στην Ελλάδα, ήδη από την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, ενώ τα παιδιά τους δε θα παρευρεθούν στο μνημόσυνο.

Θα παρευρεθεί η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Άννα -Μαρία, η αδελφή του Σοφία, οι πριγκίπισσες Έλενα και Σοφία. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την οικογένεια, μεταξύ των καλεσμένων θα είναι λιγότεροι «γαλαζοαίματοι» από την κηδεία.

Αμέσως μετά το μνημόσυνο  θα υπάρξει καφές με ελαφρύ γεύμα, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την Κυριακή  19 Φεβρουαρίου 2023, θα τελεστεί το τρισάγιο στο Τατόι, όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του τάφου του τέως, όπως επιθυμεί η οικογένεια, παρουσία της συζύγου του Άννας Μαρίας, των παιδιών και των καλεσμένων τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων