03/03/2021 03/03/2021 Στην ανακοίνωση έκτακτων περιοριστικών μέτρων που θα ισχύσουν από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 3 Μαρτίου μέχρι και τις 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί προέβη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για έναν χρόνο με διαρκή μέτρα, με πολλές ανηφόρες και σκαμπανεβάσματα. «Σε αντίθεση με τον...
03 Μαρτίου, 2021 - 18:25
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2021 - 20:20

Αυστηροί περιορισμοί σε όλη τη χώρα μέχρι τις 16 Μαρτίου

Διαδώστε:
Αυστηροί περιορισμοί σε όλη τη χώρα μέχρι τις 16 Μαρτίου

Στην ανακοίνωση έκτακτων περιοριστικών μέτρων που θα ισχύσουν από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 3 Μαρτίου μέχρι και τις 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί προέβη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για έναν χρόνο με διαρκή μέτρα, με πολλές ανηφόρες και σκαμπανεβάσματα. «Σε αντίθεση με τον προηγούμενο Μάρτη τώρα βλέπουμε το τέλος, αλλά δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τι ισχύει με τα SMS

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως όσον αφορά στο SMS ισχύουν οι εξής διαφοροποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ανεξαρήτως επιδημιολογικού κινδύνου:

Στο SMS 2 για μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών, αλλά και στο SMS 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα.

Για το SMS 6 που αφορά στην άθληση, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί δηλαδή να στείλει κωδικό 6 κανείς σε όλη την Ελλάδα να μεταβεί με το αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.

Στη μετακίνηση 4 τα ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να ζητάνε επιπλέον αποδεικτικά προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες.

Οι περιοχές που μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο»

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου. Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρες κατακάσσονται στην κόκκινη κατηγορία αυξημένης επιτήρησης.

Στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως οι ιερές ακολουθίες θα τελούνται μόνο από τον θρησκευτικό λειτουργό, χωρίς την παρουσία πιστών.

Από πότε ισχύουν τα μέτρα 

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 6 Μαρτίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε σήμερα την περιοχή.

Παράλληλα αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία διαμορφώνεται ως εξής. Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

Κικίλιας: Έκκληση για τήρηση των μέτρων 

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ενώ παρακάλεσε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας, το ΝΙΜΙΤΣ παραχωρεί στο δημόσιο 120 κλίνες και μετατρέπεται σε non covid νοσοκομείο, ενσωματώνοντας τις παθολογικές κλινικές Ευαγγελισμού, «Γεννηματάς» και Ιπποκρατείού. Τα παραπάνω θα μετατραπούν σε κλινικές covid. Το Ερρίκος Ντυνάν παραχωρείται εθελούσια στο δημόσιο για μη covid περιστατικά. Το Σεισμανόγλειο μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid περιστατικών. Το Ωνάσειο, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας, θα δέχεται όλα τα καρδιοχειρουργικά περιστατικά, ενώ Θριάσιο και Ασκληπιείο θα υποστηρίζονται από ιδιωτικά νοσοκομεία στις εφημερίες.

Ελλάδα: 2.702 νέα κρούσματα, 431 διασωληνωμένοι, 40 θάνατοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.702, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 197.279 (ημερήσια μεταβολή +1,4%), εκ των οποίων 51,7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 63 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.419 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To Rt για την επικράτεια εκτιμάται σε 0,98.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 40, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.597 θάνατοι. Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 431 (70,1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.376 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 394 (ημερήσια μεταβολή +36,33%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 304 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 44 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 79 έτη.

H γεωγραφική κατανομή των 2.702 κρουσμάτων covid-19

Η γεωγραφική κατανομή των 2.702 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

101 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

183 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

230 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

70 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

327 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

143 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

189 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

26 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

314 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

51 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

49 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

10 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

11 κρούσματα στην Π.Ε Αρτας

178 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

21 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

5 κρούσματα στην Π.Ε Γρεβενών

3 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

26 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

5 κρούσματα στην ΠΕ Ευρυτανίας

6 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου

16 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

22 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

40 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

3 κρούσματα στην Π.Ε.Θάσου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Θήρας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

18 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

9 κρούσματα στην ΠΕ Καλύμνου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

9 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

5 κρούσματα στην Π.Ε.Κέρκυρας

4 κρούσματα στην Π.Ε Κιλκίς

44 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

48 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

5 κρούσματα στην Π.Ε Κω

3 κρούσματα στην Π.Ε Λακωνίας

88 κρούσματα στην Λάρισας

4 κρούσματα στην ΠΕ Λασιθίου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

3 κρούσματα στην Π.Ε Λευκάδας

25 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης

3 κρούσματα στην ΠΕ Πάρου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

21 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

2 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης

13 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

6 κρούσματα στην ΠΕ Σάμου

6 κρούσματα στην Π.Ε.Σερρών

3 κρούσματα στην Π.Ε Σύρου

1 κρούσμα στην ΠΕ Τήνου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

47 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

1 κρούσμα στην ΠΕ Φλώρινας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

35 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

13 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

10 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

98 κρούσματα υπό διερεύνηση

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων