24/06/2019 24/06/2019 Ο γιατρός John Greenwood, ο οποίος μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που είχαν σημειωθεί στο Μάτι της Αττικής είχε σπεύσει στην Ελλάδα για να βοηθήσει τα θύματα της πυρκαγιάς, έκανε και πάλι το “θαύμα” του αφού κατάφερε να σώσει έναν 33χρονο ασθενή ο οποίος παραλίγο να καεί ζωντανός. Ο Δρ Greenwood χρησιμοποιώντας δέρμα από το κρανίο...
24 Ιουνίου, 2019 - 21:26
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2019 - 21:29

Αυστραλός γιατρός που βοήθησε θύματα από τις πυρκαγιές στο Μάτι, σώζει 33χρονο στην Αδελαΐδα

Διαδώστε:
Αυστραλός γιατρός που βοήθησε θύματα από τις πυρκαγιές στο Μάτι, σώζει 33χρονο στην Αδελαΐδα

Ο γιατρός John Greenwood, ο οποίος μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που είχαν σημειωθεί στο Μάτι της Αττικής είχε σπεύσει στην Ελλάδα για να βοηθήσει τα θύματα της πυρκαγιάς, έκανε και πάλι το “θαύμα” του αφού κατάφερε να σώσει έναν 33χρονο ασθενή ο οποίος παραλίγο να καεί ζωντανός.

Ο Δρ Greenwood χρησιμοποιώντας δέρμα από το κρανίο του ασθενούς κατάφερε με ειδική τεχνολογία καλλιέργειας του γενετικού δερματικού υλικού να σώσει τον 33χρονο Glenn Ogg.

Η επέμβαση έγινε στο νοσοκομείο Royal Adelaide Hospital, με το οποίο συνεργάζεται ο κ. Greenwood.

Σύμφωνα με τον γιατρό, ο ασθενής ο οποίος είχε υποστεί εγκαύματα τα οποία κάλυπταν ένα ποσοστό 95% του σώματος του κατάφερε να βγει από την εντατική μετά από εννέα μέρες χωρίς να χρειάζεται καν αναπνευστική υποστήριξη ενώ κατάφερε να περπατήσει μόλις μετά από 28 μέρες, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στα χρονικά, αφού οι περισσότεροι ασθενείς σε παρόμοιες καταστάσεις συνήθως υποκύπτουν στα τραύματά τους. Μάλιστα η μοναδική ανάλογη περίπτωση η οποία είχε αίσιο τέλος συναντάται στην Μεγάλη Βρετανία όπου σύμφωνα με τον γιατρό Greenwood, ο ασθενής μεν κατάφερε να κρατηθεί ζωντανός αλλά χρειάστηκαν πάνω από 40 μέρες στην εντατική ενώ πέρασε ένας χρόνος για να μπορέσει ο ασθενής να ξαναπερπατήσει.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη μέθοδος η οποία φέρει την ονομασία Composite Cultured Skin treatment.

Dr. John Greenwood

Πηγή: www.sbs.com.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων