03/08/2020 03/08/2020 Ιδιαίτερα επιμελημένο είναι το δεκαεξασέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα, το οποίο δημοσιεύει στο νέο τεύχος του, Ιούλιος-Δεκέμβριος 2020, το εξαμηνιαίο αυστριακό περιοδικό πολιτικών, οικονομικών, διπλωματικών, πολιτιστικών και ιατρικών θεμάτων “Society”, το οποίο απευθύνεται σε αναγνώστες κυρίως από τον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, του πολιτισμού και της διπλωματίας. Το περιοδικό, το οποίο είναι δίγλωσσο (στη γερμανική...
03 Αυγούστου, 2020 - 9:51
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2020 - 9:53

Αυστριακό αφιέρωμα: “Ζωντανή εκκλησία από το Βυζάντιο μέχρι τώρα”

Διαδώστε:
Αυστριακό αφιέρωμα: “Ζωντανή εκκλησία από το Βυζάντιο μέχρι τώρα”

Ιδιαίτερα επιμελημένο είναι το δεκαεξασέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα, το οποίο δημοσιεύει στο νέο τεύχος του, Ιούλιος-Δεκέμβριος 2020, το εξαμηνιαίο αυστριακό περιοδικό πολιτικών, οικονομικών, διπλωματικών, πολιτιστικών και ιατρικών θεμάτων “Society”, το οποίο απευθύνεται σε αναγνώστες κυρίως από τον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, του πολιτισμού και της διπλωματίας.

Το περιοδικό, το οποίο είναι δίγλωσσο (στη γερμανική και στην αγγλική γλώσσα), στο αφιέρωμα του στην Ελλάδα, που συνοδεύεται από καλαίσθητες φωτογραφίες, περιλαμβάνει σειρά άρθρων με αναφορές, μεταξύ άλλων, σε γενικά και ιστορικά στοιχεία για τη χώρα, στον τουρισμό της, στην ιστορία των Ελλήνων στη Βιέννη, στην παρουσία της Ορθοδοξίας στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Σε άρθρο με τίτλο “Ελλάδα: Η αρχαιότητα συναντά το παρόν” παρατίθενται γενικές πληροφορίες και στοιχεία για τη χώρα, που συνοδεύονται από αντιπροσωπευτική παρουσίαση ελληνικών νησιών, ενώ “Ζωντανή εκκλησία από το Βυζάντιο μέχρι σήμερα”, είναι ο τίτλος στη δισέλιδη συνέντευξη του Μητροπολίτη Αυστρίας-Έξαρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιου.

Αφιερωμένο στο “Μέγαρο Φάλκενσταϊν” στη Βιέννη, το οποίο είχε αγοραστεί από το ελληνικό κράτος πριν από ακριβώς 100 χρόνια (τον Απρίλιο του 1920), με εντολή του πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου, και το οποίο στεγάζει εδώ και έναν αιώνα την πρεσβεία της Ελλάδας στην Αυστρία, είναι το άρθρο στο περιοδικό, που περιλαμβάνει και σχετική δήλωση της Ελληνίδας πρέσβη Αικατερίνης Κόικα.

Με τίτλο “Η διαχρονική παρουσία των Ελλήνων στη Βιέννη”, παρουσιάζεται μία ιστορική ανασκόπηση της επί τρεις και πλέον αιώνες παρουσίας του Ελληνισμού στη Βιέννη και της επίδρασής του στην πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της από τον 18ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Σε άρθρο του αφιερώματος, προβάλλεται ιδιαίτερα το έργο του ξακουστού Έλληνα γλύπτη Ιωάννη Αβραμίδη (1922-2016), που έζησε και μεγαλούργησε επί δεκαετίες στην Αυστρία, με αναφορές επίσης στην Αυστριακή σύζυγό του Ανεμαρί Αβραμίδη (1939-2013) και τη κόρης τους, επίσης καλλιτέχνιδα, Ιουλία Φρανκ-Αβραμίδη.

Τέλος, με τίτλο “ΚΠΙΣΝ: Ανακαλύψτε το διεθνώς βραβευμένο, μοντέρνο αρχιτεκτονικό κόσμημα των Αθηνών”, γίνεται στο αφιέρωμα του “Society”, μία παρουσίαση του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων