22/09/2021 22/09/2021 Να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται δικογραφία για ψευδή καταμήνυση σε περιπτώσεις γονέων αντιεμβολιαστών που στρέφονται νομικά κατά εκπαιδευτικών επειδή εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ζητεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με εντολή προς την Αστυνομία. Η παραπάνω εντολή έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής παραγγελίας του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε την άμεση...
22 Σεπτεμβρίου, 2021 - 16:46
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2021 - 16:54

Αυτόφωρο για γονείς μαθητών που αντιδρούν στα μέτρα

Διαδώστε:
Αυτόφωρο για γονείς μαθητών που αντιδρούν στα μέτρα

Να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται δικογραφία για ψευδή καταμήνυση σε περιπτώσεις γονέων αντιεμβολιαστών που στρέφονται νομικά κατά εκπαιδευτικών επειδή εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ζητεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με εντολή προς την Αστυνομία.

Η παραπάνω εντολή έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής παραγγελίας του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε την άμεση παρέμβαση των Εισαγγελέων, Εφετών και Πρωτοδικών όλης της χώρας για γονείς που αντιδρούν με μηνύσεις και κινούνται εναντίον εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν τον νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία.

Στο μεταξύ, φρένο στις προσαγωγές εκπαιδευτικών, μετά από μπαράζ μηνύσεων που κάνουν σε βάρος τους γονείς, σε όλη την Ελλάδα, με την αιτιολογία ότι δεν αφήνουν τα παιδιά τους να μπαίνουν στα σχολεία αν δεν φορούν μάσκες και δεν τηρούν τους κανόνες που έχουν καθοριστεί ως υποχρεωτικοί για την προστασία από τον κορονοϊό, έβαλε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μετά τα απανωτά κρούσματα μηνύσεων από γονείς, με βάση τις οποίες οι εκπαιδευτικοί οδηγούνται στα αστυνομικά τμήματα, ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα αστυνομικά τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.

Ο υπουργός τόνισε ότι εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα αστυνομικά τμήματα.

ΑΠΕ ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων