17/07/2020 17/07/2020 Θερινό bazaar βιβλίου για καλό σκοπό στο βιβλιοπωλείο Εν Πλω στην Αθήνα από τη Δευτέρα 20 μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου Όπως κάθε χρόνο, το Βιβλιοπωλείο Εν Πλω υποστηρίζει το έργο του Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων & Αποφυλακισμένων Γυναικών και διοργανώνει Θερινό Βazaar Βιβλίου από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου. Ελάτε...
17 Ιουλίου, 2020 - 10:33
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2020 - 10:34

Bazaar Βιβλίου για καλό σκοπό

Διαδώστε:
Bazaar Βιβλίου για καλό σκοπό

Θερινό bazaar βιβλίου για καλό σκοπό στο βιβλιοπωλείο Εν Πλω στην Αθήνα από τη Δευτέρα 20 μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου

Όπως κάθε χρόνο, το Βιβλιοπωλείο Εν Πλω υποστηρίζει το έργο του Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων & Αποφυλακισμένων Γυναικών και διοργανώνει Θερινό Βazaar Βιβλίου από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου. Ελάτε να στηρίξουμε όλοι μαζί την προσπάθεια του «Δικτύου» εμπλουτίζοντας τις βιβλιοθήκες μας!

Ο Σκοπός:

1 Ευρώ από κάθε βιβλίο για τις ανάγκες του “Δικτύου” για την υλοποίηση μιας πρωτοποριακής ιδέας που θα ξεκινήσει να λειτουργεί σύντομα στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα κινητό σημείο πώλησης καφέ, όπου θα απασχολούνται καθημερινά 6 γυναίκες, δίνοντας ακόμα μια ευκαιρία επαγγελματικής επανένταξης στις γυναίκες που υποδέχεται το Δίκτυο.

To Bazaar:

Βιβλία με 3 ευρώ

Το καλοκαίρι έφτασε! Ετοιμαζόμαστε για διακοπές και γεμίζουμε τις βαλίτσες μας με πολλά και καλά βιβλία. Το Βιβλιοπωλείο Εν Πλω επέλεξε τίτλους ποικίλης θεματολογίας για μικρούς και μεγάλους, τα οποία θα βρείτε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του βιβλιοπωλείου, μόνο με 3 ευρώ!

Εκπτώσεις σε όλα τα βιβλία έως 30%:

Θα βρείτε ακόμη μεγάλη ποικιλία τίτλων ορθόδοξης πνευματικότητας, ψυχολογίας, λογοτεχνίας, ποίησης, δοκιμίου και πολλά παιδικά βιβλία των εκδόσεων Εν Πλω – Δόμος – Ακρίτας με έκπτωση 30%, αλλά και έκπτωση από 10% έως 30% για τα βιβλία όλων των άλλων εκδοτικών οίκων*.

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα και Τετάρτη: 10:00 – 17:00

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 – 20:00

Σάββατο: 10:00 – 15:00

Οι Εκπτώσεις αφορούν τα βιβλία στα οποία δεν ισχύει ο Νόμος της Ενιαίας Τιμής του Βιβλίου

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (COVID-19)

Το προσωπικό του βιβλιοπωλείου χρησιμοποιεί μάσκες και γάντια μιας χρήσης.

Στην είσοδο προσφέρεται αντισηπτικό gel και γάντια μιας χρήσης.

Τηρείται αυστηρά ο αριθμός ταυτόχρονα παρευρισκομένων ατόμων μέσα στο βιβλιοπωλείο, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρχών

“Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών”

Το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που κύριο στόχο έχει την υποστήριξη των γυναικών που έχουν βιώσει στο παρελθόν ή βιώνουν εγκλεισμό σε Καταστήματα Κράτησης.

Βασική αρχή του Δικτύου είναι το αίσθημα αλληλεγγύης, με όρους ισότητας και όχι φιλανθρωπίας, σε πρόσωπα που ανήκουν σε αυτή την ευάλωτη ομάδα πληθυσμού.

Η συμβολή του ΔΣΦΑΓ έχει στόχο την αύξηση των μέσων και των πόρων, ώστε να αντιμετωπίσουν οι έγκλειστοι και οι αποφυλακισμένοι τη συγκεκριμένη αντιξοότητα που επήλθε, τους υπερφόρτωσε, τους προκάλεσε πόνο, τους δημιούργησε δυσλειτουργία σε ατομικό, οικογενειακό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο, τους έφερε σε κατάσταση περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

Μέλημα του Δικτύου είναι η χορήγηση ευκαιριών και πόρων για περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση των προσωπικών δυνάμεων και των παρεχόμενων δυνατοτήτων από το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον, η παροχή ευκαιριών κοινωνικής ενσωμάτωσης και οι ενέργειες πρόληψης του στιγματισμού και της κοινωνικής περιθωριοποίησης.

Η μορφή της αρωγής του Δικτύου προς τις φυλακισμένες και τις αποφυλακισμένες γυναίκες μπορεί να είναι:
α) υλική (οικονομική, ρουχισμός, τρόφιμα, οικιακός εξοπλισμός κ.α),
β) εκπαιδευτική – επιμορφωτική (εκπόνηση προγραμμάτων με θέματα εκπαίδευσης Υγείας και Νομικής Υποστήριξης, μαθήματα, οργάνωση σεμιναρίων, εργαστηρίων),
γ) συμβουλευτική (ψυχοκοινωνική υποστήριξη, επαφή και εμπλοκή των γυναικών με δίκτυα στήριξης κ.α),
δ) παροχή νομικών υπηρεσιών.

Καλούμε πολίτες, φορείς και συλλογικότητες να σταθούν κοντά στο Δίκτυο και να συμβάλλουν από κοινού στην επιτυχία των στόχων του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων