10/12/2020 10/12/2020 Η λειτουργία των εκκλησιών τις ημέρες των Χριστουγέννων αλλά και το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου είναι τα δύο βασικά θέματα που απασχολούν την κυβέρνηση, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται έως το Σάββατο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχετικά με το άνοιγμα των εκκλησιών έχουν ήδη καταλήξει σε σχετικές αποφάσεις. Επίσης πραγματοποιούνται διαδοχικές συσκέψεις των λοιμωξιολόγων, με...
10 Δεκεμβρίου, 2020 - 8:13
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2020 - 9:34

COVID -19: Εν αναμονή των μέτρων για τα Χριστούγεννα – “Επιστήμονες, πολιτικοί, φορείς και εκκλησία στην εθνική εκστρατεία εμβολιασμού”

Διαδώστε:
COVID -19: Εν αναμονή των μέτρων για τα Χριστούγεννα – “Επιστήμονες, πολιτικοί, φορείς και εκκλησία στην εθνική εκστρατεία εμβολιασμού”

Η λειτουργία των εκκλησιών τις ημέρες των Χριστουγέννων αλλά και το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου είναι τα δύο βασικά θέματα που απασχολούν την κυβέρνηση, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται έως το Σάββατο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχετικά με το άνοιγμα των εκκλησιών έχουν ήδη καταλήξει σε σχετικές αποφάσεις.

Επίσης πραγματοποιούνται διαδοχικές συσκέψεις των λοιμωξιολόγων, με κυβερνητικά στελέχη, σε μία προσπάθεια να αξιολογήσουν και να ενημερώσουν για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα.
Χθες, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων για την εθνική εκστρατεία εμβολιασμών, τονίζοντας μεταξύ άλλων τον ρόλο που καλούνται να παίξουν σε αυτήν όλοι οι φορείς, μεταξύ των οποίων και η Εκκλησία.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς, ο υπεύθυνος Υγείας-Πρόνοιας του ΚΚΕ Γιώργος Νάνος, η βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Μαρία Αθανασίου και ο εκπρόσωπος του ΜΕΡΑ25 Δημήτρης Λιάπης.
«Η εθνική εκστρατεία εμβολιασμού αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Αφορά τους υγειονομικούς μας, τους Ιατρικούς Συλλόγους που πρέπει να συμμετέχουν, τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, τα επιστημονικά και επαγγελματικά Επιμελητήρια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού, την Εκκλησία, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς, τις ελληνικές επιχειρήσεις με τους εργαζομένους τους, τα συνδικαλιστικά όργανα, τους κοινωνικούς εταίρους, όλες τις οργανώσεις” είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός τονίζοντας ότι υπάρχει “μία σύγκλιση και μια συμφωνία, στο να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας – στις μεγάλες πόλεις, στα μικρά χωριά, στα νησιά, σε όλη την Ελλάδα – για τα επιστημονικά δεδομένα της ανοσίας, του εμβολιασμού”.
“Ένα εγχείρημα το οποίο δεν είναι κυβερνητικό, ούτε κομματικό. Είναι ένα εθνικό εγχείρημα και μας αφορά όλους” υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν συναντήσεις με εκπροσώπους της Εκκλησίας, επιστημονικών φορέων, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, επαγγελματικών επιμελητηρίων, συνδικαλιστικών φορέων και ΜΚΟ, «ώστε να γίνουν κήρυκες του σωστού μηνύματος υπέρ του εμβολιασμού», όπως ανέφερε ο υπουργός. 

Την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει διαδικτυακά και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προκειμένου να αξιολογήσει τα μέτρα που θα ανακοινωθούν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων