07/09/2022 07/09/2022 Οργανωμένο σχέδιο για την προώθηση του προσκυνηματικού και του ασημένιου τουρισμού στην Κύπρο έθεσε σε εφαρμογή ο δήμος Αριστοτέλη, που βρίσκεται στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής. Τουριστικοί πράκτορες – μέλη του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Κύπρου (Α.C.T.A.), πραγματοποίησαν θεματική επίσκεψη στην περιοχή, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Αριστοτέλη Στέλιου Βαλιάνου, ακολουθώντας τοπικές προσκυνηματικές διαδρομές, αλλά και...
07 Σεπτεμβρίου, 2022 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2022 - 16:04

Δ. Αριστοτέλη: Σχέδιο προσκυνηματικού τουρισμού με άνοιγμα στην Κύπρο

Διαδώστε:
Δ. Αριστοτέλη: Σχέδιο προσκυνηματικού τουρισμού με άνοιγμα στην Κύπρο

Οργανωμένο σχέδιο για την προώθηση του προσκυνηματικού και του ασημένιου τουρισμού στην Κύπρο έθεσε σε εφαρμογή ο δήμος Αριστοτέλη, που βρίσκεται στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής.

Τουριστικοί πράκτορες – μέλη του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Κύπρου (Α.C.T.A.), πραγματοποίησαν θεματική επίσκεψη στην περιοχή, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Αριστοτέλη Στέλιου Βαλιάνου, ακολουθώντας τοπικές προσκυνηματικές διαδρομές, αλλά και περιηγήσεις του προγράμματος με τίτλο «55plus».

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της κυπριακής ομάδας εξελίχθηκε σε βιωματική προσέγγιση των ενοτήτων ενός συνδυαστικού πακέτου διακοπών που περιελάμβανε προσκυνήματα, αρχαιολογικούς χώρους, πολιτισμό και γαστρονομία.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Α.C.T.A. Βασίλης Σταματάρης, που συνόδευσε την αποστολή, δήλωσε πως «η ανατολική Χαλκιδική είναι τόπος έντονου τουριστικού ενδιαφέροντος, ο οποίος θα προωθηθεί με τέτοιον τρόπο στη Μεγαλόνησο, ώστε να αποτελέσει για τους Κύπριους ταξιδευτές προορισμό διακοπών silver τουρισμού, τετραημέρων αποδράσεων Πάσχα, προσκυνηματικών περιηγήσεων, αλλά και σημείο αναφοράς χειμερινού ή άλλης μορφής εναλλακτικού τουρισμού».

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε μέσω διμερούς συμφωνίας, η οποία προβλέπει: διαδικτυακή παρουσίαση του «55plus» προγράμματος τουρισμού σε μεγάλο εύρος travel agents – μελών του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Κύπρου, τοποθέτηση του εν λόγω πακέτου στους διαδικτυακούς καταλόγους των τουριστικών γραφείων, πραγματοποίηση προσκυνηματικών και πολιτιστικών ανταλλαγών σε συνεργασία με τις αρμόδιες Μητροπόλεις στο Δήμο Αριστοτέλη αλλά και σε επιλεγμένες περιφέρειες της Κύπρου.

Τους επόμενους μήνες, η ανατολική Χαλκιδική, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται να διοχετεύσει στην εθνική αλλά και στην κυπριακή τουριστική αγορά διαδικτυακή καμπάνια για την προώθηση του χειμερινού αλλά και του ασημένιου τουρισμού.

«Η εκπόνηση του προγράμματος “55plus” ενδυναμώνει τις τουριστικές αγορές με ένα δυνατό εργαλείο προώθησης και πώλησης, απευθυνόμενο σε ομάδες ειδικού κοινού», είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Βαλιάνος.

Πρόσθεσε, δε, πως «ο Δήμος Αριστοτέλη, δίνοντας εξαιρετική βαρύτητα στη δημιουργία αυτών των εξειδικευμένων τουριστικών προϊόντων, “κουμπώνει” το κάθε πακέτο διακοπών στα μορφολογικά γνωρίσματα κάθε επιμέρους οικισμού, με αποτέλεσμα να τοποθετεί στην πράξη -τη μία μετά την άλλη περιοχή- στο διεθνή τουριστικό χάρτη».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων