26/04/2020 26/04/2020 Παρακολουθήστε την Ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία από το Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος  Τεχνική Υποστήριξη: Μανόλης Δημελλάς, Ανδρέας Χαλκιόπουλος, Ραφαήλ Γεωργιάδης – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» Η Πεμπτουσία και το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ορθοδοξία θα συνεχίσουν, όπως έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας να μεταδίδoυν ζωντανά της Ιερές...
26 Απριλίου, 2020 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2020 - 10:25

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ: Την Ακολουθία του Όρθρου και τη Θ. Λειτουργία από το Βατοπαιδινό Μετόχι στο Πόρτο Λάγος

Διαδώστε:
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ: Την Ακολουθία του Όρθρου και τη Θ. Λειτουργία από το Βατοπαιδινό Μετόχι στο Πόρτο Λάγος

Παρακολουθήστε την Ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία από το Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος

Τεχνική Υποστήριξη: Μανόλης Δημελλάς, Ανδρέας Χαλκιόπουλος, Ραφαήλ Γεωργιάδης – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

Η Πεμπτουσία και το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ορθοδοξία θα συνεχίσουν, όπως έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας να μεταδίδoυν ζωντανά της Ιερές Ακολουθίες από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Ιερό Βατοπαιδινό Μετόχι στο Πόρτο Λάγος, οι οποίες τελούνται κατά το Αγιορειτικό Τυπικό από πατέρες της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.

ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ ΣΥΝΔΕΟΜΑΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ

Στους άδειους ναούς μας, λόγω των μέτρων που έχει επιβάλλει το κράτος για την προστασία των πολιτών από την πανδημία της λοιμικής νόσου του κορωνοϊού, η Αγία μας Εκκλησία, εορτάζει τη λαμπροφόρο Ανάσταση κεκλεισμένων των θυρών των ναών, αλλά ανεωγμένων των θυρών της καρδίας μας. Η περίοδος του Πεντηκοσταρίου χωρίς την πνευματική αγαλλίαση και την αναστάσιμη χροιά των ψαλλομένων τροπαρίων αυτών των ημερών, δεν νοείται.

Για το λόγο αυτό η Πεμπτουσία και το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ορθοδοξία θα συνεχίσουν, όπως έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας να μεταδίδει ζωντανά της Ιερές Ακολουθίες από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Ιερό Βατοπαιδινό Μετόχι στο Πόρτο Λάγος, οι οποίες τελούνται κατά το Αγιορειτικό Τυπικό από πατέρες της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.

Το Ινστιτούτο «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» με τα Ψηφιακά Μέσα τα οποία διαθέτει, επιθυμεί να μεταφέρει σε όλους το αναστάσιμο μήνυμα των ημερών και να καλύψει το δυσαναπλήρωτο κενό της ζώσας λειτουργικής βιοτής. Σε συνδυασμό με το σύνολο του προγράμματος και των θεμάτων τους, με την παρουσία μας στο ψηφιακό οικοσύστημα ευελπιστούμε και ευχόμαστε στους φίλους και επισκέπτες να βρουν τούτες τις μέρες ένα παρήγορο λιμάνι πνευματικής χαράς, μεταφέροντας σε όλους το μήνυμα της Ανάστασης.

Χριστός Ανέστη! – Αληθώς Ανέστη!

Η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου (Πόρτο Λάγος)

Η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου (Πόρτο Λάγος) βρίσκεται στη νησίδα της λιμνοθάλασσας Βιστωνίδας και είναι ένα από τα μετόχια της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου με σπουδαία πνευματική και ιστορική σημασία, και στο οποίο αποτυπώνεται η πλούσια παράδοση και κληρονομιά του Αγίου Όρους, ενώ συγχρόνως η φυσική ομορφιά που το περιβάλλει το καθιστά ένα κόσμημα και πόλο έλξης πολλών προσκυνητών. Οι ναοί του Μετοχίου αυτού είναι αφιερωμένοι στην άγιο Νικόλαο, την Παναγία την Παντάνασσα, τον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο και τον Άγιο Νεκτάριο Αιγίνης. Κάθε χρόνο τόσο στις πανηγύρεις όσο και σε άλλες περιόδους χιλιάδες προσκυνητές προσέρχονται αναζητώντας λίγες στιγμές πνευματικής ανάπαυλας και ηρεμίας που ενισχύουν την προσευχητική διάθεση και ενάργεια.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων