02/11/2023 02/11/2023 Στους δεκαέξι ανέρχονται οι Έλληνες που έχουν περάσει μέχρι στιγμής τη συνοριακή διάβαση της Ράφα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών, συνολικά δεκαέξι άτομα, Έλληνες πολίτες και μέλη των οικογενειών τους, διήλθαν σήμερα από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα. Οι...
02 Νοεμβρίου, 2023 - 18:50
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2023 - 18:55

Δεκαέξι Έλληνες πολίτες πέρασαν από τη Ράφα στην Αίγυπτο

Διαδώστε:
Δεκαέξι Έλληνες πολίτες πέρασαν από τη Ράφα στην Αίγυπτο

Στους δεκαέξι ανέρχονται οι Έλληνες που έχουν περάσει μέχρι στιγμής τη συνοριακή διάβαση της Ράφα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών, συνολικά δεκαέξι άτομα, Έλληνες πολίτες και μέλη των οικογενειών τους, διήλθαν σήμερα από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα. Οι δώδεκα εξ αυτών πέρασαν στην Αίγυπτο σήμερα το μεσημέρι, ενώ, πριν λίγο, ολοκληρώθηκε ο ασφαλής απεγκλωβισμός επιπλέον τεσσάρων».

Οι Έλληνες πολίτες και τα μέλη των οικογενειών τους βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο και θα προγραμματιστεί η μετάβασή τους στην Ελλάδα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με τους καταλόγους που δημοσιοποίησε η παλαιστινιακή συνοριακή αρχή 24 Έλληνες υπήκοοι εμφανίζονται εγγεγραμμένοι και αναμένεται να περάσουν στην Αίγυπτο σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες άνοιξε για πρώτη φορά η μεθοριακή διάβαση της Ράφα, με δεκάδες ξένους και ανθρώπους με διπλή υπηκοότητα να φεύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας προς την Αίγυπτο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων