17/03/2022 17/03/2022 Η ελληνική πρόταση για στήριξη των Ουκρανών μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών έγινε δεκτή από την ΕΕ, όπως σημείωσε, σε ανάρτηση του στο twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ,Γιάννης Οικονόμου. Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Η πρότασή μας για Task Force για την υποστήριξη της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας έγινε δεκτή από το Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας ΕΕ &...
17 Μαρτίου, 2022 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2022 - 9:22

Δεκτή η πρόταση της Ελλάδας για τη στήριξη Ουκρανών μαθητών και φοιτητών

Διαδώστε:
Δεκτή η πρόταση της Ελλάδας για τη στήριξη Ουκρανών μαθητών και φοιτητών

Η ελληνική πρόταση για στήριξη των Ουκρανών μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών έγινε δεκτή από την ΕΕ, όπως σημείωσε, σε ανάρτηση του στο twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ,Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Η πρότασή μας για Task Force για την υποστήριξη της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας έγινε δεκτή από το Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας ΕΕ & προχωράει αμέσως η σύστασή της & η δημιουργία πλατφόρμας #Με_σχέδιο στηρίζουμε τους Ουκρανούς μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς. @nkerameus».

Η πρόταση της Ελλάδας κατατέθηκε χθες από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως στην έκακτη Σύνοδο των Υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρόταση περιελάβανε τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας, που με όρους αποτελεσματικότητας, δικαιοσύνης και διαφάνειας, θα μπορεί α. να φιλοξενεί αιτήματα της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας καταγράφοντας τις ανάγκες της για εξοπλισμό, εκπαιδευτικό υλικό και τεχνική βοήθεια, και β. η προσπάθεια αυτή θα συγκροτήσει παράλληλα έναν μηχανισμό κάλυψής τους, με τη συνδρομή κρατών-μελών, επιχειρηματικού τομέα, κοινωνίας πολιτών και φορέων, αλλά και διεθνών οργανισμών με ανάλογη εμπειρία και τεχνογνωσία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων