01/05/2020 01/05/2020 Μια βδομάδα συμπληρώθηκε σχεδόν από την ημέρα που η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έδωσε την περιβόητη «κινητή» συναυλία στους δρόμους της Αθήνας το μεσημέρι του Σαββάτου και δέχθηκε πλήθος επικρίσεων για την παρουσία της μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου. Αν και οι επικρίσεις κατευθύνθηκαν προς τον Πρωθυπουργό κυρίως και τον Δήμαρχο Αθηναίων για τον τρόπο αντιμετώπισης και σχεδιασμό...
01 Μαΐου, 2020 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 01/05/2020 - 13:48

“Δεν περνάτε από το Μαξίμου να σας χαιρετίσω….” Η φράση που ξεσήκωσε

Διαδώστε:
“Δεν περνάτε από το Μαξίμου να σας χαιρετίσω….” Η φράση που ξεσήκωσε

Μια βδομάδα συμπληρώθηκε σχεδόν από την ημέρα που η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έδωσε την περιβόητη «κινητή» συναυλία στους δρόμους της Αθήνας το μεσημέρι του Σαββάτου και δέχθηκε πλήθος επικρίσεων για την παρουσία της μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου. Αν και οι επικρίσεις κατευθύνθηκαν προς τον Πρωθυπουργό κυρίως και τον Δήμαρχο Αθηναίων για τον τρόπο αντιμετώπισης και σχεδιασμό μιας τέτοιας κίνησης την ώρα που όλη η Ελλάδα βρισκόταν σε ακινησία, με απαγορεύσεις, πρόστιμα, κλειστές Εκκλησίες, απογόρευση μεγαφώνων και Λιτανειών Ιερών Εικόνων.

Μετά τη βροχή επικρίσεων πριν λίγες μέρες η ίδια η ερμηνεύτρια αισθάνθηκε την ανάγκη να μιλήσει γι αυτή την κίνηση που έκανε γράφοντας στον προσωπικό της λογαριασμό στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Έγραψε λοιπόν «θέλω να ξεκαθαρίσω όταν κατεβήκαμε και περάσαμε την Ηρώδου Αττικού δεν ήταν προγραμματισμένο. Η διαδρομή ήταν προκαθορισμένη, δεν την ήξερε κανείς σχεδόν, εγώ την έμαθα τελευταία στιγμή γιατί δεν έπρεπε να τη δημοσιοποιήσουμε γιατί δεν έπρεπε να μαζευτεί κόσμος. Το φορτηγό με την καρότσα κι εμάς επάνω είχε συγκεκριμένη ταχύτητα, δεν σταματούσε πουθενά πέρα από κάποια φανάρια. Όταν ήμασταν στην περιοχή του Κολωνακίου πήρε ο Πρωθυπουργός τον δήμαρχο και τον ρώτησε πώς πάει, πώς είμαστε. Είχαν περάσει ήδη 3,5 ώρες συναυλία. Λέει “γιατί δεν περνάτε από το Μαξίμου να σας χαιρετίσω και να σας ευχαριστήσω κι εγώ” οπότε έκανε αλλαγή πορείας το φορτηγό.

Η εν κινήσει συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, «Από τον Δρόμο με αγάπη»

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη φαίνεται να είχε σκοπό να στείλει το δικό της αισιόδοξο μήνυμα και να Η ερμηνεύτρια ανέβηκε πάνω σε ένα φορτηγό, έπιασε το μικρόφωνο και πέρασε απ’ όλα τα στενά και γειτονιές της Αθήνας ενώ ο Δήμαρχος Αθηναίων ακολουθώντας το φορτηγό ανέβαζε φωτογραφίες στο instagram από όλες τις γειτονιές της Αθήνας, δίνοντας το παρόν στα social media.

Η γνωστή ερμηνεύτρια, μάλιστα, έβγαλε μέχρι και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, από το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου όπως γράφτηκε στα ΜΜΕ, κίνηση που καυτηρίασε το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη αναγκάστηκε να σχολιάσει την επίθεση που δέχτηκε για την κινητή της συναυλία σε προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το δικό μου “ευχαριστώ” σε όλους τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία: Γιατρούς, νοσηλευτές, όλους όσους βοήθησαν και μας στήριξαν για να κρατηθεί η “ζωή μας” αυτές τις μέρες, στους συμπολίτες μου που “άντεξαν” και αντέχουν. Αυτό το πρωινό τρίωρο σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας ήταν συγκλονιστικό! Ήταν πολύ μεγαλύτερο από εμάς και κανείς μας δεν ήταν προετοιμασμένος γι’ αυτό που έγινε. Η μουσική προσφέρει ασύλληπτα συναισθήματα. Συναισθήματα μεγατόνων, που έφυγαν και μας αγκάλιασαν από τα μπαλκόνια, τις ταράτσες και τις αυλές στις γειτονιές της Αθήνας. Με τραγούδια και δάκρυα χιαστή» έγραψε αρχικά η σπουδαία ερμηνεύτρια στα social media.

Και πρόσθεσε:

«Όσο για το δηλητήριο που έσταξε από κάποιους που δεν “κατάλαβαν” ας χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς. Όσον αφορά το σοβαρότατο θέμα των μέτρων στήριξης των καλλιτεχνών και των δικαιούχων της μουσικής, συνεχίζουμε να το διεκδικούμε μέσω του σωματείου μας και άλλων φορέων. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Η κίνηση αυτή βέβαια σχολιάστηκε κυρίως διότι συγκρίθηκε με τις κλειστές Εκκλησίες και τα πρόστιμα που κόπηκαν στην περιφορά Εικόνων στην περιφέρεια και αυτό ήταν θα λέγαμε ειλικρινώς ένα ατόπημα από την πολιτεία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων