23/04/2020 23/04/2020 Σωτήρης Τσιόδρας: Κάθε απόφαση δε θα αφορά μόνον τους ορθοδόξους ναούς. Δεν τοποθετούμαστε για θέματα πίστης των ανθρώπων – Εμάς μας ενδιαφέρει η συνάθροιση, ο συνωστισμός Τι θα λάβει χώρα, κατά τη σταδιακή άρση των μέτρων, σε σχέση με τους χώρους λατρείας, ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση της 23ης...
23 Απριλίου, 2020 - 18:39
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2020 - 20:04

“Δεν τοποθετούμαστε για θέματα Πίστης”

Διαδώστε:
“Δεν τοποθετούμαστε για θέματα Πίστης”

Σωτήρης Τσιόδρας: Κάθε απόφαση δε θα αφορά μόνον τους ορθοδόξους ναούς. Δεν τοποθετούμαστε για θέματα πίστης των ανθρώπων – Εμάς μας ενδιαφέρει η συνάθροιση, ο συνωστισμός

Τι θα λάβει χώρα, κατά τη σταδιακή άρση των μέτρων, σε σχέση με τους χώρους λατρείας, ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση της 23ης Απριλίου 2020.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση που έγινε από δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, απευθυνόταν και προς τον καθηγητή και προς τον υφυπουργό Πολτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, είχε ως εξής:

“Καθώς βαδίζουμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων αυτό σημαίνει και ότι θα ανοίξουν ξανά για τους πιστούς οι Εκκλησίες; Και πότε; Θα τελούνται οι λειτουργίες που έχουν και τη Θεία Μετάληψη ή θα επιτραπεί μόνο η ατομική προσευχή με τα τηρούμενα μέτρα προστασίας; Δεδομένο ότι πολλοί πιστοί είναι ηλικιωμένοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και θα πρέπει να τους προστατεύσουμε, όπως έχετε αναφέρει πολλές φορές, θα αρθούν τελευταία τα μέτρα γι’ αυτούς;”

Ο κ. Τσιόδρας αρχικά απάντησε: “Νομίζω είναι ακόμα νωρίς να το συζητήσουμε. Θεωρών ότι θα πρέπει να υπάρχουν οι κανόνες και οι αποστάσεις ασφαλείας που επικρατούν και σε άλλους χώρους. Θα συζητηθεί από την Επιτροπή και θα τοποθετηθεί η Επιτροπή με σαφήνεια στην εισήγησή της για χώρους λατρείας, οι οποίοι βέβαια θα αφορούν όχι μόνο τους ορθόδοξους ναούς, αλλά και όλους τους χώρους λατρείας στη χώρα και θα γίνεται με συγκεκριμένους κανόνες ασφαλείας. Τόσο για την ατομική προσευχή όσο και για τη θεία λατρεία”.

Αναφορικά με τις ευπαθείς ομάδες σημείωσε: “Νομίζω δεν θα πρέπει να προσεγγίζουμε θέματα ευπαθών ομάδων για τους χώρους λατρείας. Αυτά είναι σαφή. Έχουμε τοποθετηθεί σαφώς γι’ αυτά τα θέματα. Ούτε να τοποθετούμαστε για θέματα πίστης των ανθρώπων. Εμάς μας ενδιαφέρει η συνάθροιση, ο συνωστισμός και νομίζω αυτό θα γίνει με τους κανόνες που πρέπει  να γίνει και θα γίνει με εισήγηση της επιτροπής”.

Ο κ. Χαρδαλιάς από τη πλευρά του δεν προέβη σε κάποια δήλωση, αρκούμενος να πει “Καλύφθηκα”.   

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων