05/06/2021 05/06/2021 Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου 5 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, κατόπιν ευγενούς αδείας του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος συλλειτούργησε μετά του πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Τρίκκης Αρχιμ. Αλεξίου Κανίνα. Στο τέλος της θείας...
05 Ιουνίου, 2021 - 17:08
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2021 - 17:59

Μητροπολίτης Κερκύρας: Δεν υποκύπτουμε στο έργο που επιθυμούν να αποκόψουν τον λαό του Θεού από την Πίστη

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Κερκύρας: Δεν υποκύπτουμε στο έργο που επιθυμούν να αποκόψουν τον λαό του Θεού από την Πίστη

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου 5 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, κατόπιν ευγενούς αδείας του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος συλλειτούργησε μετά του πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Τρίκκης Αρχιμ. Αλεξίου Κανίνα. Στο τέλος της θείας λειτουργίας τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Δημητρίου Κολίτσα, ο οποίος ήταν πνευματικό τέκνο του Μητροπολίτου Κερκύρας.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι στον επίγειο ναό είμαστε στον επουράνιο ναό, διότι ζούμε τα μυστήρια, ζούμε την αρχή και το τέλος της ζωής μας, είναι η πύλη του ουρανού. Ζούμε την χαρά της Αναστάσεως. Δεν υποκύπτουμε στους πειρασμούς των καιρών μας, στο έργο που πολλοί επιθυμούν να πραγματοποιήσουν, να αποκόψουν τον λαό του Θεού από την πίστη. Όμως ο ναός αποτελεί σημείο ζωής, ευωδίας, χάριτος του Αγίου Πνεύματος, με αποτέλεσμα οι ψυχές να ωφελούνται.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο κ. Νεκτάριος μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Οικουμενίου Τρικάλων, στον οποίο ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος τέλεσε την ακολουθία των εγκαινίων.

Ο κ. Νεκτάριος, σε σύντομη προσλαλιά του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο για την αγάπη, την ευγένεια και το χαμόγελο της καρδιάς του, που τον καθιστά ιδιαιτέρως οικείο. Ευχήθηκε, τέλος, στον οικείο Ποιμενάρχη να κάνει πάντοτε τέτοια έργα ζωής ιερής και πνευματικής και να συνεχίζει την παρακαταθήκη των μακαριστών προκατόχων του Διονυσίου, Σεραφείμ και Αλεξίου και μαζί με τον ιερό κλήρο και τον φιλόχριστο λαό να απολαμβάνουν την χάρη του Θεού και της πίστεως.

ΔΕΙΤΕ – Ο Μητροπολίτης Τρίκκης εγκαινίασε τον Ι.Ν. Αγίου Οικουμενίου Σεισμοπλήκτων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων