25/05/2020 25/05/2020 Αύριο Τρίτη 26 Μαίου, το μεσημέρι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημερώνουν από κοινού την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για όσα συμβαίνουν στον Έβρο. Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σημειώνεται ότι η Αθήνα έχει προβεί σε διάβημα κατά της Αγκυρας.με αφορμή το εδαφικό...
25 Μαΐου, 2020 - 12:07
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2020 - 10:54

Δένδιας και Παναγιωτόπουλος ενημερώνουν τη Βουλή για την κατάσταση στον Έβρο

Διαδώστε:
Δένδιας και Παναγιωτόπουλος ενημερώνουν τη Βουλή για την κατάσταση στον Έβρο

Αύριο Τρίτη 26 Μαίου, το μεσημέρι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημερώνουν από κοινού την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για όσα συμβαίνουν στον Έβρο.

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σημειώνεται ότι η Αθήνα έχει προβεί σε διάβημα κατά της Αγκυρας.με αφορμή το εδαφικό ζήτημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες σε περιοχή του νότιου Εβρου με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού.

Πρόκειται για τη θέση Μελισσοκομείο, η οποία βρίσκεται σε ένα σημείο το οποίο πλημμυρίζει κάθε χρόνο μετά το φθινόπωρο και με βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα.

Η διαφορά πάντως δεν είναι νέα και εδράζεται στην αλλαγή της κοίτης του ποταμού Εβρου. Η κοίτη έχει μετακινηθεί, με αποτέλεσμα στη θέση της να βρίσκεται πλέον ένα έλος, το οποίο το καλοκαίρι ξεραίνεται και τον χειμώνα πλημμυρίζει δημιουργώντας εκεί μια νησίδα. Αυτή τη μεταφορά της κοίτης εκμεταλλεύεται η Τουρκία προκειμένου να διεκδικήσει μια περιοχή η οποία φθάνει τα περίπου 16 στρέμματα γης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων