23/11/2022 23/11/2022  «Η διπλωματία είναι πάρα πολύ ισχυρό αποτρεπτικό εργαλείο αλλά χωρίς τις Ένοπλες Δυνάμεις, η πατρίδα δεν μπορεί να εκπληρώσει τον στόχο της υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας» ανέφερε σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας στη Σχολή Εθνικής Άμυνας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ανέπτυξε τους επτά...
23 Νοεμβρίου, 2022 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2022 - 20:08

Δένδιας στη Σχολή Εθνικής Άμυνας: Χωρίς προηγούμενο η κλιμακούμενη κρίση με την Τουρκία

Διαδώστε:
Δένδιας στη Σχολή Εθνικής Άμυνας: Χωρίς προηγούμενο η κλιμακούμενη κρίση με την Τουρκία

 «Η διπλωματία είναι πάρα πολύ ισχυρό αποτρεπτικό εργαλείο αλλά χωρίς τις Ένοπλες Δυνάμεις, η πατρίδα δεν μπορεί να εκπληρώσει τον στόχο της υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας» ανέφερε σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας στη Σχολή Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ανέπτυξε τους επτά κύκλους στους οποίους κινείται το ΥΠΕΞ προκειμένου να αποκρούσει τον τουρκικό αναθεωρητισμό στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Εκτός από την Ουκρανία… ο αναθεωρητισμός βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και σε άλλες περιοχές, και οι δυνάμεις του αναθεωρητισμού καταπατούν, είτε λεκτικά, είτε με πράξεις, το Διεθνές Δίκαιο» ανέφερε ο κ. Δένδιας υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα είχε οξύνσεις με την Τουρκία πάρα πολλές φορές στο παρελθόν.

«Υπάρχει ένα διαφοροποιό στοιχείο, σήμερα, και αυτό είναι η διάρκεια. Έχουμε μία διαρκή, κλιμακούμενη κρίση, η οποία προσεγγίζει, αν δεν υπερβαίνει, την τριετία» σημείωσε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι το περιεχόμενο αυτής της κρίσης, το ευρύτερο, είναι ότι αμφισβητείται ευθέως η ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, και, ακόμα και οριακά, και της ίδιας της Κρήτης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων