18/01/2022 18/01/2022 Σχετικά με τις ενέργειες της Τουρκίας και τη δέσμη πιθανών περιοριστικών μέτρων εάν η γείτονα επιστρέψει σε μια επιθετική συμπεριφορά αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Στρασβούργο. “Πρέπει να έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι δεν έχει υπάρξει θεμελιώδης αλλαγή στην τουρκική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα”, σημείωσε. «Αυτός είναι...
18 Ιανουαρίου, 2022 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2022 - 9:37

Δέσμη μέτρων εάν η Τουρκία επιστρέψει στην επιθετική συμπεριφορά

Διαδώστε:
Δέσμη μέτρων εάν η Τουρκία επιστρέψει στην επιθετική συμπεριφορά

Σχετικά με τις ενέργειες της Τουρκίας και τη δέσμη πιθανών περιοριστικών μέτρων εάν η γείτονα επιστρέψει σε μια επιθετική συμπεριφορά αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Στρασβούργο.

“Πρέπει να έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι δεν έχει υπάρξει θεμελιώδης αλλαγή στην τουρκική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα”, σημείωσε. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η προσέγγιση δύο επιπέδων που ακολουθήσαμε, τείνοντας χέρι φιλίας ενώ ταυτόχρονα έχουμε έτοιμη μία δέσμη πιθανών περιοριστικών μέτρων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εάν η Τουρκία επιστρέψει σε μια επιθετική συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο εξακολουθεί να είναι -κατά τη γνώμη μου- η σωστή προσέγγιση», προσέθεσε, ενώ υπογράμμισε πως η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί περιοχή στρατηγικής σημασίας για την Ευρώπη και στον ενεργειακό χάρτη.

«Η Ανατολική Μεσόγειος γίνεται πολύ πιο σημαντική και από την άποψη της διερεύνησης εναλλακτικών πηγών ενέργειας, όπως το φυσικό αέριο με τη μορφή κυρίως του LNG που θα μπορούσε να εξαχθεί από την Αίγυπτο. Ωστόσο, προωθούμε επίσης ενεργά τις διασυνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας με την Αφρική, στην περίπτωσή μας με την Αίγυπτο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια παρέστη στην τελετή μνήμης για τον εκλιπόντα πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι. Στο βιβλίο συλλυπητηρίων ο πρωθυπουργός απέτισε φόρο τιμής σε έναν «πραγματικό Ευρωπαίο ηγέτη», σημειώνοντας ότι ο εκλιπών «πάντοτε αγωνιζόταν για την προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων