18/11/2023 18/11/2023 Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, ως Ερευνητικό Κέντρο αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας (ΦΕΚ 4610/7-5-2019, Άρθρο 255 του ιδίου Νόμου) και στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ Επιστήμης και Ορθοδοξίας, αρχίζει μία σειρά διαδικτυακών συναντήσεων, διαλόγου και προβληματισμού, με τον γενικό τίτλο «ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και τον Κωνσταντίνο Ψιμόπουλο, Καθηγητή...
18 Νοεμβρίου, 2023 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2023 - 15:05

Διαδικτυακές συναντήσεις με θέμα “Βιοηθική και Ορθοδοξία” από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

Διαδώστε:
Διαδικτυακές συναντήσεις με θέμα “Βιοηθική και Ορθοδοξία” από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, ως Ερευνητικό Κέντρο αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας (ΦΕΚ 4610/7-5-2019, Άρθρο 255 του ιδίου Νόμου) και στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ Επιστήμης και Ορθοδοξίας, αρχίζει μία σειρά διαδικτυακών συναντήσεων, διαλόγου και προβληματισμού, με τον γενικό τίτλο «ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και τον Κωνσταντίνο Ψιμόπουλο, Καθηγητή Βιοηθικής του ιδίου Πανεπιστημίου.

Η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση θα επικεντρωθεί στο θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης και την ιατρική έρευνα στο χώρο των νευροεπιστημών, με ομιλητή τον Μανώλη Κέλλη (Μανώλης Καμβυσέλλης) Καθηγητή Επιστήμης Υπολογιστών στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης στον τομέα της Υπολογιστικής Βιολογίας και μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου MIT και του Χάρβαρντ, ο οποίος θα απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Στο τέλος, θα σχολιάσει ο Ομότιμος Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η διαδικτυακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 16:00-17:00 (Ελλάδος).

Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μπορούν να επισκεφθούν την Ιστοσελίδα της ΟΑΚ (www.oac.gr) ή σκανάρωντας το QR code.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων