03/11/2021 04/11/2021 Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου «Αληθώς» επανέρχεται για δεύτερη ακαδημαϊκή χρονιά φέτος (2021-22), με νεότερες δράσεις του, μέσα από τον διαδικτυακό κύκλο «Lectures Αληθώς», εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19. Έτσι, την 2η εφετινή τηλε-διάλεξη έχει αναλάβει ο κ. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΙΩΣΗΦ Δ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΗΣ, Διδάκτορας Θεολογίας ΕΚΠΑ και Εκπαιδευτικός, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Θεολογική προσέγγιση της σχέσης...
03 Νοεμβρίου, 2021 - 18:53
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2021 - 0:13

Διάλεξη: «Θεολογική προσέγγιση της σχέσης Πίστης και Αγάπης, με βάση τις Επιστολές της Καινής Διαθήκης»

Διαδώστε:
Διάλεξη: «Θεολογική προσέγγιση της σχέσης Πίστης και Αγάπης, με βάση τις Επιστολές της Καινής Διαθήκης»

Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου «Αληθώς» επανέρχεται για δεύτερη ακαδημαϊκή χρονιά φέτος (2021-22), με νεότερες δράσεις του, μέσα από τον διαδικτυακό κύκλο «Lectures Αληθώς», εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

Έτσι, την 2η εφετινή τηλε-διάλεξη έχει αναλάβει ο κ. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΙΩΣΗΦ Δ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΗΣ, Διδάκτορας Θεολογίας ΕΚΠΑ και Εκπαιδευτικός, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Θεολογική προσέγγιση της σχέσης Πίστης και Αγάπης, με βάση τις Επιστολές της Καινής Διαθήκης».

Η πρεμιέρα της διάλεξης έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2021, ώρα 8 το βράδυ, μέσω του καναλιού του «Αληθώς» στο YouTube:

 

Ο Ιωάννης-Ιωσήφ Δ. Παπαγεώργης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α., στον Τομέα Πατερικών Σπουδών, Ιστορίας Δογμάτων και Συμβολικής, στο γνωστικό αντικείμενο της Πατρολογίας και το 2006 έλαβε επιτυχώς το Δίπλωμα Ειδίκευσης (Master). Ο τίτλος της μεταπτυχιακής διατριβής του είναι: «Η χρήση των προθέσεων ‘εκ’ και ‘διά’ στην πνευματολογία του Γρηγορίου Νύσσης». Συνέχισε τις θεολογικές σπουδές του σε διδακτορικό επίπεδο με ειδίκευση στην Ιστορία Δογμάτων και το 2017 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Τμήμα Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α., με βαθμό ‘άριστα’. Ο τίτλος της διδακτορικής διατριβής του είναι: «Οι θεολογικές και φιλοσοφικές προϋποθέσεις της πνευματολογίας Βαρλαάμ του Καλαβρού». Ειδικεύεται σε θεολογικά ζητήματα «πνευματολογικού» περιεχομένου και ενδιαφέρεται, ιδιαιτέρως, για θέματα που αφορούν στη σχέση της θεολογίας με τη φιλοσοφική σκέψη. Επιτυχών – διοριστέος στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ εκ/κων το 2006 και από το 2007 εργάζεται ως μόνιμος θεολόγος – εκπαιδευτικός στη μέση Εκπαίδευση, υπηρετώντας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ζακύνθου. Είναι μέλος του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού (ΙΕΘΠ) – Πάτρας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων