07/10/2020 07/10/2020 Σε συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας καλεί τους Αμμοχωστιανούς ο Δήμος της κατεχόμενης πόλης, μετά τα όσα ανακοινώθηκαν την Τρίτη από τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Ερσίν Τατάρ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης, μέρα όπου το παραλιακό μέτωπο θα ανοίξει για τους Τουρκοκύπριους και τους Τούρκους υπηκόους...
07 Οκτωβρίου, 2020 - 11:24
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2020 - 10:37

Διαμαρτυρία στο οδόφραγμα Δερύνειας για Βαρώσια

Διαδώστε:
Διαμαρτυρία στο οδόφραγμα Δερύνειας για Βαρώσια

Σε συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας καλεί τους Αμμοχωστιανούς ο Δήμος της κατεχόμενης πόλης, μετά τα όσα ανακοινώθηκαν την Τρίτη από τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Ερσίν Τατάρ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης, μέρα όπου το παραλιακό μέτωπο θα ανοίξει για τους Τουρκοκύπριους και τους Τούρκους υπηκόους από το κατοχικό καθεστώς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου, η φιέστα του Ταγίπ Ερντογάν και του Ερσίν Τατάρ προκαλεί το αίσθημα των Αμμοχωστιανών και ολόκληρου του κυπριακού λαού. «Ο Δήμος Αμμοχώστου, απερίφραστα καταδικάζει αυτή την ενέργεια. Με όλη τη δύναμη της ψυχής μας φωνάζουμε ότι η Αμμόχωστος ανήκει στους νόμιμους κατοίκους της και όχι στους εγκάθετους της Άγκυρας», προστίθεται.

Μέσω της ανακοίνωσης, επισημαίνεται ότι «αυτή η ενέργεια δεν πρέπει να σκοτώσει τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επίλυση του Κυπριακού και φέρνει όλους ανεξαιρέτως προ των ευθυνών τους», ενώ εκφράζεται η ελπίδα για εκλογή κατοχικού ηγέτη «που θα ενστερνίζεται και θα στηρίζει τη συνέχιση της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού στη βάση αρχών που θα επανενώνουν την Κύπρο και τον λαό της».

Ο Δήμος Αμμοχώστο καλεί σε επανέναρξη των συνομιλιών και υπογραμμίζει ότι «σε αντίθετη περίπτωση, θα κλαίμε για χαμένες πατρίδες».

Πηγή: Philenews

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων