28/09/2023 28/09/2023 Άγνωστοι διέρρηξαν τα ξημερώματα της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου 2023 το Εθνογραφικό Μουσείο της Πάφου, που βρίσκεται πίσω από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου και τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου, στην περιοχή του Μουσαλά και απέσπασαν νομίσματα και άλλα αντικείμενα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και Υπεύθυνο του Τμήματος Ανιχνεύσεως...
28 Σεπτεμβρίου, 2023 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2023 - 19:05

Διάρρηξη στο Εθνογραφικό Μουσείο πίσω από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου

Διαδώστε:
Διάρρηξη στο Εθνογραφικό Μουσείο πίσω από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου

Άγνωστοι διέρρηξαν τα ξημερώματα της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου 2023 το Εθνογραφικό Μουσείο της Πάφου, που βρίσκεται πίσω από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου και τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου, στην περιοχή του Μουσαλά και απέσπασαν νομίσματα και άλλα αντικείμενα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και Υπεύθυνο του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου Μιχάλη Νικολάου, στις 01:45 καταγγέλθηκε από την ιδιοκτήτρια του Εθνογραφικού Μουσείου Πάφου ότι λίγη ώρα προηγουμένως είχε διαρρηχτεί το Εθνογραφικό Μουσείο Πάφου και κλάπηκαν απ΄αυτό συλλογές νομισμάτων διαφόρων κρατών, καθώς και άλλα αντικείμενα τα οποία ακόμη δεν έχουν κοστολογηθεί.

Φαίνεται ότι εντός του Εθνογραφικού Μουσείου Πάφου, είπε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Νικολάου, διέμενε οικιακή βοηθός, η οποία αντιλήφθηκε τους δράστες και αυτοί τράπηκαν σε φυγή.

Πρόκειται, συνέχισε, για δύο πρόσωπα που έφεραν κουκούλα και η παραβίαση, από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας, επιτεύχθηκε από παράθυρο του αποχωρητηρίου.

Τη σκηνή επισκέφτηκαν μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου που συνέλεξαν διάφορα τεκμήρια με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών. Οι εξετάσεις επίσης επικεντρώνονται και στο υλικό από τις κάμερες της περιοχής.

Σημειώνεται πως στο Μουσείο εκτίθεται μια γκάμα εκθεμάτων φτιαγμένων από ευτελή υλικά, όπως ο πηλός, αλλά και πολύτιμα μέταλλα.

Επίσης οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου φιλοξενούν αρχαιολογικά ευρήματα της Χαλκολιθικής Περιόδου, όπως κοσμήματα, αμφορείς και διάφορα πήλινα αγγεία, μέχρι σκαλιστά παραδοσιακά έπιπλα, λαϊκές ενδυμασίες, αλλά και γεωργικά εργαλεία του προηγούμενου αιώνα.

 

(Πηγή: ΚΥΠΕ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων