18/06/2021 18/06/2021 Την παράνομη μεταβίβαση από το ψευδοκράτος μεγάλου τεμαχίου κυπριακής γης προς την Τουρκία κατήγγειλε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D) με γραπτή παρέμβαση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας την ανάγκη διασφάλισης του σεβασμού των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας των ευρωπαίων κυπρίων πολιτών. Στην παρέμβασή του ο κ. Μαυρίδης ενημέρωσε την Ευρ. Επιτροπή για το συγκεκριμένο...
18 Ιουνίου, 2021 - 20:44
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2021 - 20:39

“Διασφαλίστε το νόμιμο ιδιοκτησιακό καθεστώς στα κατεχόμενα”

Διαδώστε:
“Διασφαλίστε το νόμιμο ιδιοκτησιακό καθεστώς στα κατεχόμενα”

Την παράνομη μεταβίβαση από το ψευδοκράτος μεγάλου τεμαχίου κυπριακής γης προς την Τουρκία κατήγγειλε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D) με γραπτή παρέμβαση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας την ανάγκη διασφάλισης του σεβασμού των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας των ευρωπαίων κυπρίων πολιτών.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μαυρίδης ενημέρωσε την Ευρ. Επιτροπή για το συγκεκριμένο γεγονός, αναφέροντας τα εξής:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό τύπο (ημερομηνίας 15.06.2021), το λεγόμενο «υπουργείο υγείας» του κατοχικού καθεστώτος, ανακοίνωσε ότι μεταβίβασε στην «πρεσβεία» της Τουρκίας (ως εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας της Τουρκίας) μεγάλο τεμάχιο γης το οποίο βρίσκεται στην κατεχόμενη Λευκωσία, με σκοπό να ανεγερθεί νοσοκομείο δυναμικότητας 500 κλινών. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το εν λόγω τεμάχιο γης βρίσκεται βορείως των εγκαταστάσεων του παράνομου ραδιοσταθμού «Bayrak» και ότι μεταβιβάζεται από την Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας της Τουρκίας στον τουρκικό όμιλο εταιρειών στον οποίο αποδόθηκε η προσφορά για τα έργα του νοσοκομείου 500 κλινών στην κατεχόμενη Λευκωσία. Το κτήριο του νοσοκομείου θα κατέχει έκταση 135,000 τετραγωνικών μέτρων».

Με βάση τα πιο πάνω, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξακριβώσει άμεσα το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εν λόγω τεμαχίου, αφού όπως αναφέρει δηκτικά, αυτό παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστο. Επιπλέον, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διασφαλίσει ότι δεν παραβιάζονται τα δικαιώματα των φυσικών και νομικών προσώπων, ιδιαίτερα τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των ευρωπαίων κύπριων πολιτών βάσει των αρχείων της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις του Δικαστηρίου της ΕΕ και του ΕΔΑΔ.

Γραφείο Τύπου Ευρωβουλευτή
18.06.2021

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων