04/06/2021 05/06/2021 Το μεσημέρι της Παρασκευής, 4/6, ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός διασωληνώθηκε μετά από απόφαση των γιατρών του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”. Οι γιατροί έκριναν ότι η κατάστασή του έχρηζε άμεσης διασωλήνωσης ώστε να προλάβουν τυχόν επιπλοκές λόγω των υποκείμενων νοσημάτων του.  Η κατάσταση του σεβαστού Γέροντα είναι ελεγχόμενη σύμφωνα με την ενημέρωση των γιατρών. Ο ηγούμενος της...
04 Ιουνίου, 2021 - 15:58
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2021 - 13:08

Διασωληνώθηκε ο Γέροντας Εφραίμ

Διαδώστε:
Διασωληνώθηκε ο Γέροντας Εφραίμ

Το μεσημέρι της Παρασκευής, 4/6, ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός διασωληνώθηκε μετά από απόφαση των γιατρών του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”.

Οι γιατροί έκριναν ότι η κατάστασή του έχρηζε άμεσης διασωλήνωσης ώστε να προλάβουν τυχόν επιπλοκές λόγω των υποκείμενων νοσημάτων του.  Η κατάσταση του σεβαστού Γέροντα είναι ελεγχόμενη σύμφωνα με την ενημέρωση των γιατρών.

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, ο οποίος νόσησε με Covid-19, βρίσκεται στον Ευαγγελισμό από την προηγούμενη Παρασκευή όταν μεταφέρθηκε από το Άγιο Όρος.

Τις προηγούμενες μέρες δέχθηκε φαρμακευτική αγωγή στη Μονάδα αυξημένης φροντίδας, ενώ δυο μέρες μετά μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για αυξημένη παροχή οξυγόνου. Η κατάστασή του ήταν σταθερή, όλα τα κρίσιμα 24ωρα που πέρασαν από την πρώτη στιγμή μέχρι που τα ξημερώματα της Παρασκευής, ανέβασε πυρετό.

Από την πρώτη στιγμή ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους πατέρες και εκδήλωσε την πατρική του αγάπη και την αμέριστη συμπαράσταση στον Γέροντα.

Ευχές για γρήγορη ανάρρωση απέστειλαν και ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος και ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος και πλήθος κληρικών οι οποίοι επικοινώνησαν με τους Πατέρες της Μονής εκδηλώνοντας την συμπαράστασή τους στην αδελφότητα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων