19/02/2019 19/02/2019 Η εκκλησία μας τιμά σήμερα την αγία Φιλοθέη η οποία γεννήθηκε το έτος 1522 μ.Χ. στην τουρκοκρατούμενη τότε Αθήνα.. Η μητέρα της ήταν στείρα και απέκτησε την Αγία μετά από θερμή και συνεχή προσευχή. Σήμερα στις σελίδες μας παραθέτουμε εκτενή αφιερώματα για τον βίο της αγίας και το έργο της. Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συνάντηση...
19 Φεβρουαρίου, 2019 - 18:27
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2019 - 18:08

Διαβάστε σύντομες ειδήσεις από το απογευματινό δελτίο ειδήσεων

Διαδώστε:
Διαβάστε σύντομες ειδήσεις από το απογευματινό δελτίο ειδήσεων
Η εκκλησία μας τιμά σήμερα την αγία Φιλοθέη η οποία γεννήθηκε το έτος 1522 μ.Χ. στην τουρκοκρατούμενη τότε Αθήνα.. Η μητέρα της ήταν στείρα και απέκτησε την Αγία μετά από θερμή και συνεχή προσευχή. Σήμερα στις σελίδες μας παραθέτουμε εκτενή αφιερώματα για τον βίο της αγίας και το έργο της.
Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Επιτροπής Διαλόγου με τον  Υπουργό Παιδείας  κ.Γαβρόγλου.Η συνάντηση κράτησε 2 ώρες ενώ ο υπουργός φεύγοντας από το Συνοδικό Μέγαρο Αρκέστηκε μόνο να πει ότι «ήταν μια πολύ ωραία συνάντηση η σημερινή.Η εκ νέου συνάντηση πραγματοποιήθηκε  στα πλαίσια της καλύτερης ακόμη ενημέρωσης, για το θέμα της συμφωνίας που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και για να απαντηθούν ακόμη ακόμη ,ερωτήματα που έχουν προκύψει από τις προηγούμενες συναντήσεις. Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Επιτροπή αναφέρει τα εξής: «διαπιστώθηκε η απόλυτη σύμπνοια και ταύτιση απόψεων των δύο Εκκλησιών τόσο επί των προτάσεων αναθεωρήσεως του Συντάγματος όσο και επί της διατηρήσεως του ισχύοντος καθεστώτος μισθοδοσίας του Ορθοδόξου Ιερού Κλήρου», όσο και την σχετική απόφαση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε.) Οπότε η επιτροπή αποφάσισε να μεταφέρει το θέμα αρχικά στη ΔΙΣ και μετά στην Ιερά Σύνοδο της Ιεράρχίας. ενώ καταλήγει λέγοντας «θα αποστείλουμε έγγραφο στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο, με το οποίο η Επιτροπή μας θα εκθέτει τις απόψεις της επί των προτεινομένων καί θα ενημερώνει για το επιτελεσθέν μέχρι σήμερα έργο της. Συνεπώς, εναπόκειται στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, ως το μόνο αρμόδιο όργανο, να λάβει τις δέουσες Αποφάσεις.»
Το ξημέρωμα της Τρίτης στις 2:30 εκοιμήθη σε νοσοκομείο των Αθηνών ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος σε ηλικία 76 ετών.Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 θα τελεσθεί η νεκρώσιμος ακολουθία στις 12 μ.μ.στον Ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας και η ταφή του στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας.Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως  ανέλαβε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος.Ο Μακαριστός Μητροπολίτης αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του και νοσηλευόταν καιρό τώρα λόγω επιδείνωσης της υγείας του.Ο κατά κόσμον Ευστράτιος Σπ. Τσαούσογλου γεννήθηκε το 1943 στην Ερμούπολη  της Σύρου, καταγόμενος από πατρός εκ Σμύρνης.Ηταν  πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών , τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου.
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών επί τη εορτή της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη Θερμοπυλών Ιωάννη , τον Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
Επισκέψιμος είναι  ο τόπος ταφής της Αγίας Φιλοθέης. Η κρύπτη της οπως είναι γνωστή , βρίσκεται δίπλα στοναό της Αγίας.  Πρόκειται για μία φυσική σπηλιά, που επικοινωνούσε, μέσω μιας υπόγειας σήραγγας περίπου 300 μέτρων, με το μετόχι της Καλογρέζας.  Η αγία αφιερώθηκε σε κάθε ανάγκη της δύσκολης εποχής που έζησε και κατάφερε να πρωτοστατήσει και να πρωτοτυπήσει με το έργο της. Περιέθαλψε τις κακοποιημένες γυναίκες και άνοιξε στην Τουρκοκρατούμενη Ελλάδα το πρώτο Σχολείο Θηλέων.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας ο Μητροπολίτης Γκόρλοβκα και Σλαβιάνσκ συνελήφθη στο σταθμό των συνόρων και με συνοδεία τον μετέφεραν στο τμήμα αστυνομίας της πόλης Σλαβιάνσκ. Τον συνέλαβαν με αιτία ελέγχου ταυτότητας και δικαιολόγησαν τη σύλληψη ότι με βάση το νόμο μπορούν να συλλάβουν και να κρατήσουν για 3 ώρες οποιοδήποτε υπήκοο της Ουκρανίας για ταυτοποίηση προσώπου χωρίς καμία κατηγορία. Ο ίδιος ο ιεράρχης δηλώνει ότι όλα αυτά έγιναν με σκοπό να τον πείσουν να αποδεχτεί την λεγόμενη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων