18/02/2019 18/02/2019 Ανακοίνωση σχετικά με τις αποφάσεις για την ουκρανική αυτοκεφαλία εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, τονίζοντας ότι η ἐξαγγελία τῆς παραχώρησης τῆς αὐτοκεφαλίας στὴν Ἐκκλησία τῆς Οὐκρανίας ἀπὸ τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο ἔγινε μὲ σκοπὸ τὴν εἰρήνευση καὶ τὴν ἐπίτευξη τῆς ἑνότητας τῆς ἐκεῖ Ἐκκλησίας. Δὲν ἀμφισβητοῦμε αὐτὸν τὸν σκοπό. Μέχρι στιγμῆς ὁ σκοπὸς...
18 Φεβρουαρίου, 2019 - 18:35
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2019 - 17:50

Διαβάστε σύντομες ειδήσεις από το απογευματινό δελτίο

Διαδώστε:
Διαβάστε σύντομες ειδήσεις από το απογευματινό δελτίο

Ανακοίνωση σχετικά με τις αποφάσεις για την ουκρανική αυτοκεφαλία εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, τονίζοντας ότι η ἐξαγγελία τῆς παραχώρησης τῆς αὐτοκεφαλίας στὴν Ἐκκλησία τῆς Οὐκρανίας ἀπὸ τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο ἔγινε μὲ σκοπὸ τὴν εἰρήνευση καὶ τὴν ἐπίτευξη τῆς ἑνότητας τῆς ἐκεῖ Ἐκκλησίας. Δὲν ἀμφισβητοῦμε αὐτὸν τὸν σκοπό. Μέχρι στιγμῆς ὁ σκοπὸς αὐτὸς δὲν ἔχει ἐπιτευχθεῖ. Εἶναι φυσικὸ νὰ δοθεῖ κάποιο εὔλογο χρονικὸ διάστημα γιὰ νὰ φανεῖ τὸ ἀποτέλεσμα. Ἡ Ἐκκλησία τῆς Κύπρου θέτει τὸν ἑαυτό της στὴ διάθεση ὅλων τῶν ἐνδιαφερομένων μὲ σκοπὸ τὴν εἰρήνευση τῆς Ἐκκλησίας «ἥν ὁ Κύριος περιεποιήσατο διὰ τοῦ ἰδίου Αἵματος».

Το Φανάρι φαίνεται να αντικρούει με νηφαλιότητα τα όσα διαδραματίζονται καθημερινά, ενώ οι θέσεις του είναι πάγιες σε ότιδήποτε το αφορά κι εκφράζονται πάντα δια στόματος της κεφαλής του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε κάθε ευκαιρία. “Η Μητέρα Εκκλησία, επεσήμανε το Σάββατο στον εσπερινό ο Παναγιώτατος, δεν επηρεάζεται από πολιτικές συγκυρίες και σκοπιμότητες”.

Ο επικεφαλής της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου της Μόσχας επί ευρωπαϊκών διεθνών οργανισμών, επίσκοπος Βίκτωρ Μπαρισσέβσκι απεύθυνε  έκκληση σε επίσημα πρόσωπα του ΟΗΕ,, του ΟΑΣΕ, της ΕΕ και άλλων χωρών λόγω των εκκλησιαστικών συγκρούσεων στην ουκρανία ζητώντας να προστατεύσουν τα δικαιώματα των πιστών.

Συνεδρίαση της επιτροπής διαλόγου με τον υπουργό παιδείας θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Συνοδικό Μέγαρο στη Μονή Πετράκη.  Η συνεδρίαση γίνεται στα πλαίσια των συζητήσεων για το μισθολογικό και της σειράς συναντήσεων για να λυθούν τυχόν απορίες που αφορούν την προωθούμενη συμφωνία. Έκτακτη σύγκληση της  Ιεραρχίας μετά το πέρας του διαλόγου της επιτροπής, με την κυβέρνηση θα πραγματοποιηθεί όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος σε χθεσινές του δηλώσεις.

Λόγω των κρίσιμων εξελίξεων σχετικά με τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας και το «προσχέδιο συμφωνίας»,θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση, την Πέμπτη 21/2, στις 10π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, στην Αθήνα.Στην Συνέλευση,  έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν αντιπροσωπείες από τις Ιερές Μητροπόλεις όλης της Ελλάδος.

Αφιερωματική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες για τον εξ Άρτης Άγιο Μάξιμο τον Γραικό, στο Πνευματικό Κέντρο, του φερωνύμου του Αγίου, Ιερό Ναό της πόλεως Άρτης. Χαιρετισμούς απηύθυναν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας και Άρτης κ. Καλλίνικος. Ακολούθησε ομιλία από τον Βατοπαιδινό Μοναχό, πατέρα Αδριανό ως εκ προσώπου του Καθηγουμένου του Βατοπαιδίου, Γέροντος Εφραίμ, με θέμα: «Η μετάβαση του Αγίου Μαξίμου του Γραικού από την Μονή Βατοπαιδίου στην Ρωσία». 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων