19/02/2019 19/02/2019 Δελτίο τύπου εξέδωσε η Επιτροπή Διαλόγου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με την συνάντηση που είχε σήμερα με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου στο Συνοδικό Μέγαρο. Μεταξύ άλλων μετά την δύωρη συνάντησή τους με τον υπουργό η επιτροπή ανακοίνωσε  ότι διαπιστώθηκε η απόλυτη σύμπνοια και ταύτιση απόψεων των δύο Εκκλησιών τόσο επί των προτάσεων...
19 Φεβρουαρίου, 2019 - 22:26
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2019 - 23:00

Διαβάστε σύντομες ειδήσεις από το βραδινό δελτίο

Διαδώστε:
Διαβάστε σύντομες ειδήσεις από το βραδινό δελτίο

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Επιτροπή Διαλόγου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με την συνάντηση που είχε σήμερα με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου στο Συνοδικό Μέγαρο. Μεταξύ άλλων μετά την δύωρη συνάντησή τους με τον υπουργό η επιτροπή ανακοίνωσε  ότι διαπιστώθηκε η απόλυτη σύμπνοια και ταύτιση απόψεων των δύο Εκκλησιών τόσο επί των προτάσεων αναθεωρήσεως του Συντάγματος όσο και επί της διατηρήσεως του ισχύοντος καθεστώτος μισθοδοσίας του Ορθοδόξου Ιερού Κλήρου» Όμως επειδή το Προτεινόμενο Πλαίσιο που προβλέπει την αλλαγή του Φορέως Μισθοδοσίας, υπερβαίνει την εντολή που έδωσε στην Επιτροπή η Ιερά Σύνοδος , αποφασίστηκε να μεταφέρει το θέμα αρχικά στη Διαρκεί Ιερά Σύνοδο και μετά στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας.

 

Το ξημέρωμα της Τρίτης στις 2:30 εκοιμήθη σε νοσοκομείο των Αθηνών ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος σε ηλικία 76 ετών.Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 θα τελεσθεί η νεκρώσιμος ακολουθία στις 12  το μεσημέρι στον Ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας και η ταφή του στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας. Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως  ανέλαβε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του και νοσηλευόταν εδώ και καιρό λόγω επιδείνωσης της υγείας του. Ο κατά κόσμον Ευστράτιος  Τσαούσογλου γεννήθηκε το 1943 στην Ερμούπολη  της Σύρου, καταγόμενος από τη Σμύρνη. Ηταν  πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου.

 

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών επί τη εορτή της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη Θερμοπυλών Ιωάννη , τον Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.   Σήμερα στις σελίδες μας παραθέτουμε εκτενή αφιερώματα για τον βίο και το έργο της αγίας Φιλοθέης που εορτάζει σήμερα.  Επισκέψιμος είναι  ο τόπος ταφής της Αγίας Φιλοθέης. Η κρύπτη της οπως είναι γνωστή, βρίσκεται δίπλα στο ναό της Αγίας.  Πρόκειται για μία φυσική σπηλιά, που επικοινωνούσε, μέσω μιας υπόγειας σήραγγας περίπου 300 μέτρων, με το μετόχι της Καλογρέζας.

 

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας ο Μητροπολίτης Γκόρλοβκα και Σλαβιάνσκ συνελήφθη στο σταθμό των συνόρων και με συνοδεία τον μετέφεραν στο τμήμα αστυνομίας της πόλης Σλαβιάνσκ για έλεγχο ταυτότητας. Οι Ουκρανοί βάση νόμου μπορούν να συλλάβουν και να κρατήσουν για 3 ώρες οποιοδήποτε υπήκοο της Ουκρανίας για ταυτοποίηση προσώπου χωρίς καμία κατηγορία. Ο ίδιος ο ιεράρχης δηλώνει ότι όλα αυτα έγιναν με σκοπό να τον πείσουν να αποδεχτεί την λεγόμενη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

 

Στην ετήσια συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εκκλησιών συμμετείχε, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Ο Μακαριώτατος παρουσίασε σχετική έκθεση αναφορικά με τις δραστηριότητες του Πατριαρχείου Ρουμανίας που πραγματοποιήθηκαν το 2018.

 

Σε δημόσια διαμαρτυρία προχώρησε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη, οι διάφορες επισκέψεις που γίνονται στον Μητροπολίτη, χρησιμοποιούνται για εξαγωγή προεκλογικών συμπερασμάτων. Η ανακοίνωση της Μητρόπολης ήρθε με αφορμή τα σχόλια που ακολούθησαν τις επισκέψεις του Γεν. Προξένου των ΗΠΑ  κ. Φλέγκερ και του υποψηφίου Δημάρχου κ. Παύλου Μιχαηλίδη στο γραφείο του Μητροπολίτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων