20/02/2019 20/02/2019 Άκαρπη ήταν η χθεσινή συνάντηση στο Συνοδικό Μέγαρο ανάμεσα στην επιτροπή διαλόγου της εκκλησίας και τον υπουργό Παιδείας κ Κώστα Γαβρόγλου Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνομιλίες έχουν φτάσει σε αδιέξοδο με την επιτροπή να ανακοινώνει ότι το θέμα πλέον ξεπερνά την δικαιοδοσία της και για αυτό παραδίδει το χειρισμό στην ιεραρχία. Σε αναβρασμό φαίνεται να...
20 Φεβρουαρίου, 2019 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2019 - 20:10

Διαβάστε σύντομες ειδήσεις από το βραδινό δελτίο

Διαδώστε:
Διαβάστε σύντομες ειδήσεις από το βραδινό δελτίο

Άκαρπη ήταν η χθεσινή συνάντηση στο Συνοδικό Μέγαρο ανάμεσα στην επιτροπή διαλόγου της εκκλησίας και τον υπουργό Παιδείας κ Κώστα Γαβρόγλου

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνομιλίες έχουν φτάσει σε αδιέξοδο με την επιτροπή να ανακοινώνει ότι το θέμα πλέον ξεπερνά την δικαιοδοσία της και για αυτό παραδίδει το χειρισμό στην ιεραρχία. Σε αναβρασμό φαίνεται να βρίσκεται και ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος που διοργανώνει Γενική Συνέλευση, αύριο Πέμπτη στις 10π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών.

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, όπου συμμετέχει στο 6ο Συνέδριο Βουδαπέστης για θέματα μετανάστευσης. Ο κ. Βίτσας στο περιθώριο του Συνεδρίου επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι και αποχωρώντας εξέφρασε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ τη χαρά του για τη συνάντηση καθώς ο Παναγιότατος είναι ένας σοφός άνθρωπος που η γνώμη του πάντοτε βαραίνει όπως και η δραστηριότητα του.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος λειτούργησε  και κήρυξε τον θείο λόγο στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στα Τίρανα. Μεταξύ άλλων στο κήρυγμα του ανέφερε ότι: «με την αρχή του Τριωδίου ξεκινά μια ιδιαίτερη περίοδος κατάνυξης».

Ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ είναι ο νέος Κοσμήτορας του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθόδοξης Θεολογίας, που λειτουργεί στο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιώβ διαδέχεται τον καθηγητή Βλάσιο Φειδά, ο οποίος διετέλεσε Κοσμήτορας επί σειρά ετών και υπέβαλε την οικειοθελή παραίτησή του

Στην πόλη Πένζα της Ρωσίας η Εκκλησία άρχισε  φιλανθρωπικό συσσίτιο για τους άπορους. Στο συσσίτιο μπορούν να τρέφονται ταυτόχρονα έως και 60 άτομα και να έχουν ένα πλήρες γεύμα. Ο ιεράρχης Νικολάι Γκρόσσεφ τόνισε ότι  δημιουργήθηκε το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Πηγή της Ελεημοσύνης» με διάφορες κοινωνικές υπηρεσίες.

Ο Μακαριότατος Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ εξέφρασε την εκτίμησή του σε ομιλία του από το πατριαρχικό μέγαρο για «τις πνευματικές και υλικές προσπάθειες όλων εκείνων που υποστηρίζουν τις πολλές δραστηριότητες της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας…Στην συνάντηση μάλιστα αυτή ανακοίνωσε ότι το 2018 δόθηκαν 114 εκατομ σε φιλανθρωπίες.

Με την ευλογία του Επισκόπου Ειρηναίου η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Οχάιο φιλοξένησε εκκλησιαστικό μουσικό εργαστήρι… Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από ολόκληρο το βορειοανατολικό Οχάιο, συμπεριλαμβανομένων των πολλών ενοριών.

Το θέμα του εργαστηρίου ήταν «Εξερεύνηση της μουσικής μέσω της χριστιανικής λατρείας»

Οι πιστοί της Βουλγαρίας τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση για τον παππού που είχε γίνει ζητιάνος για τους φτωχούς αλλά όπως έλεγε ο ίδιος ήταν ζητιάνος για τον Χριστό …Ο παππούς Ντέμπρι ήταν μια φιγούρα που δεν θα ξεχάσει κανείς στην Βουλγαρία ούτε οι κληρικοί ούτε οι πιστοί όπως είπε στο κήρυγμα του ο εφημέριος…

Η Μητρόπολη  Βαλτικής διεξάγει το διαγωνισμό θρησκείας για τους μαθητές «Αφήστε τα παιδιά να έρθουν σε Μένα»…Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του επισκόπου, στην εκκλησία «Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης».

Στην πόλη Ντολιζί τα ορφανά του Αγίου Ευσταθίου υποδέχθηκαν τον  Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, συνοδευόμενο από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμονα.

Το Αμπού Ντάμπι φιλοξένησε διεθνές συνέδριο με στόχο την ενίσχυση της αδελφοσύνης και τη μείωση της βίας παρουσία διαφόρων θρησκευτικών ηγετών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων