15/02/2019 15/02/2019 Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Εκκλησία η υπερψήφιση του άρθρου 3 του Συντάγματος, το οποίο περνά πλέον στη δεύτερη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στις 13 Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να έχουμε πρωτοβουλίες εκ μέρους Ιεραρχών και Κληρικών, προκειμένου να πείσουν τους τοπικούς κυρίως βουλευτές να μεταβάλουν τη...
15 Φεβρουαρίου, 2019 - 18:57

Διαβάστε σύντομες ειδήσεις της ημέρας από το απογευματινό δελτίο ειδήσεων

Διαδώστε:
Διαβάστε σύντομες ειδήσεις της ημέρας από το απογευματινό δελτίο ειδήσεων

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Εκκλησία η υπερψήφιση του άρθρου 3 του Συντάγματος, το οποίο περνά πλέον στη δεύτερη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στις 13 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να έχουμε πρωτοβουλίες εκ μέρους Ιεραρχών και Κληρικών, προκειμένου να πείσουν τους τοπικούς κυρίως βουλευτές να μεταβάλουν τη γνώμη τους ενόψει της δεύτερης ψηφοφορίας.

Διαβάστε αναλυτικά στις σελίδες μας τη διαδικασία που προβλέπεται για την τελική αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου, το οποίο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την ορθόδοξη Ελλάδα.

Δυσαρέσκεια επικρατεί και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, τόσο από την πορεία του διαλόγου, όσο και από την διαδικασία στην Ολομέλεια της Βουλής για το άρθρο 3 του συντάγματος.

Σήμερα το πρωί τα μέλη της Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα μέλη της Αντιπροσωπείας συζήτησαν με τον Πρωθυπουργό τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας.

Συνέντευξη παρεχώρησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος. Θέμα της συνεντεύξεως ήταν η ψήφιση της αλλαγής του άρθρου 3 του Συντάγματος , η οποία ψηφίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο με 151 ψήφους. Ο Σεβασμιώτος εξέφρασε την θλίψη του για την ψήφιση μίας τέτοιας αλλαγής, η οποία μετατρέπει την Ορθόδοξη Ελλάδα σε «ουδετερόθρησκο» κράτος και ετόνισε ότι, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει την Θρησκευτικότητα των Ελλήνων. Εκανε λόγο για κατάντημα της δημοκρατίας, και υπογράμμισε ότι στη Ιεραρχία θα υπάρξουν εκρήξεις.

Συνήλθε χθες η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Μεταξύ των αποφάσεων που ελήφθησαν ήταν και το ζήτημα της καθιέρωσης της 8ης Ιουλίου εκάστου έτους ως ημέρας κοινού εορτασμού πάντων των Στρατιωτικών Αγίων, κατόπιν εισήγησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Δεσποτική Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Την παραμονή της Υπαπαντής του Κυρίου, με το Ιουλιανό ημερολόγιο ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος τέλεσε ολονύκτια Θεία Λειουργία στην Ιερά Μονή της Υπαπαντής στη Μόσχα. Αυτή την ημέρα εορτάστηκαν 25 χρόνια της αναγέννησης του μοναχισμού στην Ιερά Μονή της Υπαπαντής.

Η Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης κάνει γνωστό στους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, στις μοναστικές αδελφότητες και στο χριστεπώνυμο πλήρωμα, ότι, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων