15/02/2019 15/02/2019 Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχαν σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου τα μέλη της Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Οι εκπρόσωποι του Φαναρίου συζήτησαν με τον Πρωθυπουργό τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας, τονίζοντας τον προβληματισμό τους τόσο για την αλλαγή στο άρθρο 3 του Συντάγματος όσο και στις προωθούμενες αλλαγές στο μισθολογικό των κληρικών....
15 Φεβρουαρίου, 2019 - 22:15
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2019 - 21:18

Διαβάστε σύντομες ειδήσεις της ημέρας από το βραδινό δελτίο ειδήσεων

Διαδώστε:
Διαβάστε σύντομες ειδήσεις της ημέρας από το βραδινό δελτίο ειδήσεων

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχαν σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου τα μέλη της Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Οι εκπρόσωποι του Φαναρίου συζήτησαν με τον Πρωθυπουργό τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας, τονίζοντας τον προβληματισμό τους τόσο για την αλλαγή στο άρθρο 3 του Συντάγματος όσο και στις προωθούμενες αλλαγές στο μισθολογικό των κληρικών.

Σχετικά με την υπερψήφιση του άρθρου 3  και στις διαφοροποιήσεις κυβερνητικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη ρύθμιση των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας τοποθετήθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Ο κ. Σκουρλέτης είπε «πως σε ένα θέμα όπως οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο βουλευτής πέραν της κατεύθυνσης του χώρου του, ψηφίζει με βάση τη συνείδησή του».

Την ίδια ώρα έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Εκκλησία η υπερψήφιση του άρθρου 3 του Συντάγματος, το οποίο περνά πλέον στη δεύτερη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στις 13 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να έχουμε πρωτοβουλίες εκ μέρους Ιεραρχών και Κληρικών, προκειμένου να πείσουν τους τοπικούς κυρίως βουλευτές να μεταβάλουν τη γνώμη τους ενόψει της δεύτερης ψηφοφορίας.

«Η ίδρυση Ιερών Μονών στην Πατρίδα μας και μάλιστα πολλών εξ αυτών στα χρόνια της σκληρής και για αιώνες δουλείας εκράτησε το Γένος, την πίστη και τη γλώσσα μας σε τέτοιο βαθμό, ώστε ο χαρακτηρισμός του σήμερα ως «ουδετερόθρησκο» να αποτελεί βλασφημία», ανέφερε στο σημερινό του κήρυγμα από την Ιερά Μονή Παναγίας Βοηθείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος.

Την παραμονή της Υπαπαντής του Κυρίου, με το Ιουλιανό ημερολόγιο ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος τέλεσε ολονύκτια Θεία Λειουργία στην Ιερά Μονή της Υπαπαντής στη Μόσχα. Αυτή την ημέρα εορτάστηκαν 25 χρόνια της αναγέννησης του μοναχισμού στην Ιερά Μονή της Υπαπαντής.

Στις 14 Φεβρουαρίου 1999, χειροτονήθηκε νέος Μητροπολίτης Λεμεσού ο τότε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Μαχαιρά, Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος. Συμπληρώθηκαν χθες είκοσι χρόνια πλούσιας ποιμαντορίας στον θρόνο του Αγίου Τυχικού, πρώτου Επισκόπου Νεαπόλεως. Είκοσι χρόνια θυσίας, προσφοράς και πνευματικής στήριξης προς τον κάθε άνθρωπο. Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού επ’ ευκαιρία της επετείου αυτής λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής, μαζί με τους ιερείς οι οποίοι διετέλεσαν Αρχιερατικοί Επίτροποι κατά την παρελθούσα εικοσαετία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 συμμετείχε ως εισηγητής στις εργασίες του Διεπιστημονικού Συνεδρίου «Θρησκείες και Ανθρώπινα Δικαιώματα», το οποίο διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Κεντρικό Κτήριο του Ε.Κ.Π.Α. με χορηγό επικοινωνίας Το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Το θέμα εισήγησης του Σεβασμιωτάτου ήταν «Ο Άνθρωπος ως πηγή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν αύριο 16 Φεβρουαρίου.

Συγχαρητήρια επιστολή-χαιρετισμό, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στο φεστιβάλ Δημοτικού Χορού και Χορωδίας της Ελληνικής Ορθόδοξης Μητρόπολης του Σαν Φρανσίσκο. Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή στις σελίδες μας.

Η Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης κάνει γνωστό στους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, στις μοναστικές αδελφότητες και στο χριστεπώνυμο πλήρωμα, ότι, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων