17/02/2019 17/02/2019 Για «κενό πληροφόρησης» σχετικά με τη συμφωνία Πολιτείας – Εκκλησίας και ιδιαίτερα στο ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών, κάνει λόγο στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου. «Για πρώτη φορά ο κλήρος εξασφαλίζεται με τον τρόπο που πρέπει να εξασφαλίζεται σ’ ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος», επαναλαμβάνει και τονίζει ότι...
17 Φεβρουαρίου, 2019 - 18:24

Διαβάστε τις σύντομες ειδήσεις της ημέρας από το απογευματινό δελτίο ειδήσεων

Διαδώστε:
Διαβάστε τις σύντομες ειδήσεις της ημέρας από το απογευματινό δελτίο ειδήσεων

Για «κενό πληροφόρησης» σχετικά με τη συμφωνία Πολιτείας – Εκκλησίας και ιδιαίτερα στο ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών, κάνει λόγο στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου. «Για πρώτη φορά ο κλήρος εξασφαλίζεται με τον τρόπο που πρέπει να εξασφαλίζεται σ’ ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος», επαναλαμβάνει και τονίζει ότι η μισθοδοσία θα εξακολουθεί να καθορίζεται από το ενιαίο μισθολόγιο.

Ο άνθρωπος ολοκληρώνεται και φθάνει στην πληρότητά του, καθ’ όσον σχετίζεται με τον Θεό και με τον συνάνθρωπο. Η σχέση με τον Θεό και με τον πλησίον προϋποθέτει την ταπείνωση, επεσήμανε ο Μητροπολίτης Άρτης κ Καλλίνικος στο κήρυγμά του στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου στην Άρτα.

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, ερμηνεύων την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, μεταξύ άλλων, τόνισε· «Στον αντίποδα της συμπεριφοράς του Φαρισαίου βρίσκεται η στάση του Τελώνου. Αυτός εκπροσωπεί  ένα άλλο ήθος, αυθεντικό και αληθινό, ρεαλιστικό και ταπεινό, το οποίο οδηγεί στη μετάνοια. Η ταπείνωση, καρπός της οποίας είναι η μετάνοια, δεν είναι απλά μία ηθική αρετή δίπλα στις άλλες, που διδάσκει το Ευαγγέλιο.

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, απευθυνόμενος στο πυκνό εκκλησίασμα κατά την διάρκεια του κυριακάτικου λόγου του, αναφέρθηκε στην έναρξη της λειτουργικής περιόδου που εισερχόμαστε και στα πλούσια μηνύματα που απορρέουν από την Ευαγγελική περικοπή του Τελώνου και του Φαρισαίου, υπογραμμίζοντας το ταπεινό φρόνημα που θα πρέπει να έχουμε ως άνθρωποι.

Μια συγκλονιστική μαρτυρία που ενισχύει τους Χριστιανούς ως σήμερα στο άκουσμά της, σας παρουσιάζουμε στις σελίδες μας, με πρωταγωνίστρια μια αεροσυνοδό. Η αεροσυνοδός Βέσνα Βούλοβιτς πέφτει από ένα αεροπλάνο που μόλις έχει εκραγεί από ύψος 11.000 μέτρων και παραμένει ζωντανή την στιγμή που όλοι οι επιβάτες σκοτώθηκαν ακαριαία. Η ίδια μιλώντας γι αυτή της την περιπέτεια εξηγεί, πως η πίστη της στον Θεό ήταν αυτή που την έσωσε.

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα τα Νεα , εξηγεί λεπτομέρειες για την Αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας. Την ίδια ώρα απαντά στις κατηγορίες της Μόσχας κατά του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου τονίζοντας ότι «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενήργησε με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον των ορθοδόξων πιστών της Ουκρανίας…

Ανήμερα της Υπαπαντής ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ Κύριλλος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο κρεμλίνο της Μόσχας. Μετά το πέρας της λειτουργίας ο προκαθήμενος στο κήρυγμά του είπε ότι ένας πιστός άνθρωπος δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς μια πραγματική συνάντηση με τον θεό, και μια πραγματική απόδειξη της συνάντησης αυτής είναι η Θεία Λειτουργία και η μετάληψη.

«Ζητάτε από εμάς να ανοίξουμε τη Χάλκη, και σας λέω , ελάτε να ανοίξουμε το Τζαμί Φετιγιέ» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ του Σαββάτου μιλώντας στη βορειοδυτική επαρχία Οντρέρν, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη Τσίπρα σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των πρόσφατων συνομιλιών που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Διαβαστε στο σχετικό ρεπορτάζ τις απαιτήσεις του Ταγίπ Ερντογάν όπως ο ίδιος αναφέρει στην ομιλία του.

Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρό Παύλο τελέσθηκε στη Χαλκίδα. Το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε στον Ι. Ναό του Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, ο οποίος προεξήρχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, και πολλών Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους λαού, που προσήλθε στη Θεία Λειτουργία και στην κοινή προσευχή για την ανάπαυση του μακαριστού Μητροπολίτου Παύλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων