16/02/2019 16/02/2019 Συμπληρώθηκαν 11 χρόνια στο «τιμόνι» της Εκκλησίας της Ελλάδος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, αφού ήταν σαν σήμερα, 16 Φεβρουαρίου του 2008, όταν ο από Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερώνυμος ανέβαινε στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο Αθηνών. Ο λόγος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, την ημέρα που ενθρονίστηκε παραμένει ακόμη και σήμερα άκρως επίκαιρος....
16 Φεβρουαρίου, 2019 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2019 - 19:34

Διαβάστε τις σύντομες ειδήσεις της ημέρας από το απογευματινό δελτίο ειδήσεων

Διαδώστε:
Διαβάστε τις σύντομες ειδήσεις της ημέρας από το απογευματινό δελτίο ειδήσεων

Συμπληρώθηκαν 11 χρόνια στο «τιμόνι» της Εκκλησίας της Ελλάδος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, αφού ήταν σαν σήμερα, 16 Φεβρουαρίου του 2008, όταν ο από Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερώνυμος ανέβαινε στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο Αθηνών. Ο λόγος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, την ημέρα που ενθρονίστηκε παραμένει ακόμη και σήμερα άκρως επίκαιρος. Παρακολουθήστε το βίντεο από την ενθρόνισή του αλλά και την ενθρονιστήρια ομιλία του στις σελίδες μας.

Με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου συναντήθηκε σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Συνάντηση, κατά την οποία όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «επιβεβαιώθηκε η διαφωνία του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το σχέδιο της κυβέρνησης για την αλλαγή του καθεστώτος μισθοδοσίας των κληρικών και την δήθεν αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας».

Εκπαιδευτικοί στα σχολεία της Μαγνησίας ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», καθώς τα υποσιτισμένα παιδιά έχουν αυξηθεί σημαντικά με αποτέλεσμα να έχουν σοβαρό πρόβλημα τόσο στις σχολικές τους επιδόσεις , όσο και στον ψυχισμό τους. Η Διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, απέστειλε υπόμνημα στον υπουργό Παιδείας, εκθέτοντας την κατάσταση και ζητώντας να ληφθούν μέτρα.

Μεγάλη ευλογία για την Δυτική Κρήτη αφού θα υποδεχθούν τα λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Τα ιερά Λείψανα, τα οποία θα εναποτεθούν προς προσκύνηση εις την Ιερά Πατριαρχική Μονή Γωνιάς, στο Κολυμβάρι, θα κομίσει προς ευλογία και αγιασμό ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος

Ο 18χρονος κολυμβητής από τη Ρωσία Κλιμέντ Κολέσνικοφ επιμένει να μην αποχωρίζεται το Σταυρό του από το λαιμό του ακόμη κι όταν οι προπονητές του λένε πως μπορεί να «στοιχίσει» στην υδροδυναμική του. Τον περασμένο Αύγουστο ο νεαρός σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης. Λίγους μήνες μετά, τον Οκτώβριο στους Ολυμπιακούς αγώνες νέων κέρδισε 6 χρυσά κι ένα αργυρό μετάλλιο ενώ έκλεισε τη χρονιά με άλλα 7 μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης και χρίστηκε δικαίως αθλητής της χρονιάς στο συγκεκριμένο άθλημα

Η κοινότητα νέων «Ορθόδοξη Μαθητεία» οργανώνει ομιλία με προσκεκλημένο ομιλητή τον αρχιμ. π. Ζαχαρία Ζαχάρου, πνευματικό της Ι. Μονής Τιμίου Προδρόμου Ἐσσεξ και μαθητή του Γέροντος Σωφρονίου, με θέμα: «Σαλευόμενοι στην αναζήτηση της ασάλευτης Βασιλείας». Η ομιλία θα γίνει την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 7 μ.μ. στα Σπάτα, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως.

Στην ενορία του Αγίου Διονυσίου Ιλίου θα βρεθεί σήμερα το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος. Σε εκδήλωση με θέμα: «Η ορθόδοξη μαρτυρία στη χώρα της Πρωινής Γαλήνης», ο Σεβασμιώτατος θα μιλήσει για την βιωματική εμπειρία και τους αγώνες που δίδονται στην χώρα που ποιμαίνει

Δείτε σήμερα στο »ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του γιατρού του Αγίου Πορφυρίου που μιλά για τις στιγμές που έζησε με τον άγιο ακόμη και τις ώρες της ασθένειάς του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων