03/03/2019 03/03/2019 Κυριακή της αποκρέω σήμερα και η ημέρα είναι αφιερωμένη στο φοβερό γεγονός της μέλλουσας κρίσης του ανθρώπου από τον Κύριο. Στην ειδησεογραφία της ημέρας τώρα, τις περιοχές που επλήγησαν από την τελευταία κακοκαιρία στην Κρήτη επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός. Ο επιχώριος ποιμενάρχης συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής και τους έδωσε...
03 Μαρτίου, 2019 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2019 - 13:32

Διαβάστε τις σύντομες ειδήσεις της ημέρας από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων

Διαδώστε:
Διαβάστε τις σύντομες ειδήσεις της ημέρας από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων

Κυριακή της αποκρέω σήμερα και η ημέρα είναι αφιερωμένη στο φοβερό γεγονός της μέλλουσας κρίσης του ανθρώπου από τον Κύριο.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας τώρα, τις περιοχές που επλήγησαν από την τελευταία κακοκαιρία στην Κρήτη επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός. Ο επιχώριος ποιμενάρχης συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής και τους έδωσε κουράγιο για τις δύσκολες στιγμές που περνούν. Ο Σεβασμιώτατος από τις πρώτες μέρες των καταστροφικών πλημμυρών συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Αρχιμανδρίτης Αδαμασκινός Λιονάκης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοσύγκελλος Γεώργιος Περάκης, εκπρόσωπος του δήμου Πλατανιά και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφημεριών Πρωτοσύγκελλος Αντώνιος Σαπουνάκης. Όλοι συμφώνησαν να συνεχιστεί η φιλοξενία των πληγέντων στους ξενώνες της Ενορίας του Αγίου Νεκταρίου Χανίων για όσο αυτό χρειαστεί.

Από το ταπί του καράτε στο ποίμνιο και την ενορία του. Ο αρσιβαρίστας Μάξιμος Παστουχόβ που στα 41 του χρόνια έχει ήδη κατακτήσει αρκετούς τίτλους στο καράτε αλλά και την άρση βαρών, αποφάσισε να αφιερωθεί στον Θεό. Έτσι ο πατέρας Μάξιμος όταν δεν βρίσκεται κοντά στο ποίμνιό του ασχολείται με την γυμναστική. Μάλιστα, πριν από οχτώ χρόνια δημιούργησε τον Ορθόδοξο Αθλητικό Σύλλογο στην περιοχή Μπελγκορόντ της Ρωσίας, όπου βρίσκει την ευκαιρία να προπονεί πολλούς νέους της περιοχής, αλλά και να τους μιλάει για τον Θεό, κάτι που όπως λένε οι κάτοικοι είναι πολύ σημαντικό που μέσα από το γυμναστήριο καταφέρνει να διαμορφώνει τους χαρακτήρες των παιδιών τους.

«Έχω βρει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπάρχει Θεός» δήλωσε ο παγκοσμίου φήμης θεωρητικός φυσικός Μίχιο Κάκου, μιλώντας στην έκθεση του WorldScience. Όπως ήταν φυσικό η δήλωσή του αυτή προκάλεσε έκπληξη στην επιστημονική κοινότητα, ωστόσο ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «οι περισσότεροι κορυφαίοι φυσικοί πιστεύουν στον Θεό βλέποντας πώς έχει σχεδιαστεί το σύμπαν. Ένα σύμπαν με τάξη, ομορφιά, κομψότητα και απλότητα».

 

“Βαπτίστηκα Χριστιανός και μετά διαγνώσθηκα με καρκίνο αλλά με τη Χάρη του Θεού το αντιμετώπισα με γαλήνη», δήλωσε στο πρακτορείο ορθοδοξία ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Χριστιανικών Ερευνών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ο Χανκ Χάνεγκραφ μίλησε για την μεγάλη στιγμή που τα βήματά του τον οδήγησαν στο Άγιο Όρος. «Έχοντας μια ανίατη ασθένεια από ανθρώπινης πλευράς, ήταν μεγάλη ευλογία να μάθω για τον καρκίνο αφού πρώτα είχα βαπτιστεί, γιατί το βάπτισμα αυτό που έδωσε γαλήνη να αντιμετωπίσω τον πειρασμό».

 

Μετά από 8 χρόνια σκληρής δουλειάς άνοιξε τις πόρτες της η εκκλησία των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Αδελαΐδα για τους ομογενείς πιστούς. Η συγκεκριμένη ενορία είναι από τις μικρότερες ενορίες στη Νότια Αυστραλία, παρόλα αυτά είναι η μοναδική που κατάφερε να συγκεντρώσει 2,5 εκατομμύρια δολάρια για την ανέγερση του ναού. Ιδιαίτερα συγκινημένος και ευχαριστημένος δήλωσε ο ιερατικός προϊστάμενος Ευθύμιος Ευθυμίου, ο οποίος πρωτοήρθε στην ενορία πριν από δέκα χρόνια και αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό για την πρωτοβουλία ανέγερσης του νέου ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων