14/08/2023 14/08/2023 «Η μάχη για τα δικαιώματα του Φρέντι Μπελέρη είναι μια μάχη για τη Δημοκρατία και την προστασία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας». Αυτά  δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας από τη Χειμάρρα, όπου μετέβη, για να δώσει το «παρών» στη συγκέντρωση για την αποφυλάκιση του εκλεγμένου Δημάρχου κ. Μπελέρη. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κατά την ομιλία του...
14 Αυγούστου, 2023 - 21:47
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2023 - 21:48

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Η μάχη για τα δικαιώματα του Μπελέρη είναι μια μάχη για τη Δημοκρατία

Διαδώστε:
Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Η μάχη για τα δικαιώματα του Μπελέρη είναι μια μάχη για τη Δημοκρατία

«Η μάχη για τα δικαιώματα του Φρέντι Μπελέρη είναι μια μάχη για τη Δημοκρατία και την προστασία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας». Αυτά  δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας από τη Χειμάρρα, όπου μετέβη, για να δώσει το «παρών» στη συγκέντρωση για την αποφυλάκιση του εκλεγμένου Δημάρχου κ. Μπελέρη.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της εκδήλωσης που οργανώθηκε από την ομογενειακή οργάνωση «Ομόνοια» στον κεντρικό πεζόδρομο Σπηλαίων, στη Χειμάρρα, μετέφερε ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης στον Φρέντι Μπελέρι και στην ομογένεια, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Φέρνω μαζί μου τη φωνή της Θεσσαλονίκης. Δίπλα σας όμως είναι και ο λαός της Μακεδονίας. Κι αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μαζί. Και θα τη δώσουμε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου».

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία που ανέλαβε για τη διεθνοποίηση της υπόθεσης Μπελέρη, ο κ. Ζέρβας έκανε γνωστό ότι έχουν σταλεί σχετικές επιστολές σε όλο το δίκτυο των αδελφοποιημένων με τη Θεσσαλονίκη πόλεων. «Πρέπει όλοι να μάθουν γιατί ο Φρέντη βασανίζεται και καταπατώνται τα δικαιώματά του. Κανείς να μη μπορεί να πει ότι δεν ήξερε πως σε ετούτη τη γωνιά της γης η Δημοκρατία απειλείται και ξεριζώνεται», σημείωσε.

Ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι η παράνομη φυλάκιση και η προσπάθεια έκπτωσης του Μπελέρη θέτουν εμπόδια στην ίδια την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας. «Στην Ευρώπη δεν χωράνε αυτά. Όλοι μας θέλουμε η Αλβανία να γίνει μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Όμως Ευρώπη και σαθρό κράτος δικαίου δεν πάνε μαζί», είπε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι «η Χειμάρρα έχει Δήμαρχο -τον Φρέντι Μπελέρη- και θα κάνουμε τα πάντα, για να αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά του».

Η αποψινή συγκέντρωση στον κεντρικό πεζόδρομο Σπηλαίων, στη Χειμάρρα, έγινε με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη, ώστε να καταστεί δυνατή η ανάληψη των καθηκόντων του, καθώς εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο εκλογικός νόμος της γειτονικής χώρας για την ορκωμοσία του.

Διαβάστε ακόμη: Μήνυμα Φρέντι Μπελέρη: Είμαι δυνατός και αποφασισμένος να κάτσω εδώ όσο χρειαστεί για να ορκιστώ δήμαρχος

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων